Xeno Munninghoff – Ochtendnevel in het bos

Ref.nr: .

Helaas is dit schilderij reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie schilderijen in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Schilderij Xeno Munninghoff – Ochtendnevel in het bos.
Woonde en werkte in Deventer tot 1892, Amsterdam tot 1896, Heelsum van vóór 1901 tot na 1903, Katwijk aan Zee, Doorwerth, Renkum, Oosterbeek. Leerling van A.Hijner te Deventer (1890-1892) o.l.v. J.D.Huibers. Behaalde de akte M.O.tekenen.

Van 1897 af was hij directeur van de Avondtekenschool te Renkum. Schilderde, tekende, etste en lithografeerde figuur­stukken en later hoofdzakelijk bosachtige landschappen, heide­gezichten, oude huizen in een landschap; enz.

Hij werkte in een naturalistische trant. Behaalde in 1910 een gouden medail’e op de Prov. Utr. tentoonstelling. Gaf les aan A.J. de Booij, J.A.Jakma, B.H.A.Londen en C.J.G.van Oosten Slingeland. Was o.m. lid van “Arti et Amicitae” te Amsterdam.

Tentoonstellingen Arnhem 1901 en Amsterdam 1903: grootvader en kleinzoon :een bloeiend boompje. Gemeentemuseum Arnhem: weidelandschap (gemerkt).

Gesigneerd: Xeno Munninghoff
Ochtendnevel in het bos
Afm. 40×30 cm

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Dit schilderij is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Online reserveren of bestellen mogelijk