Wandklok Electrique Brillié

Ref.nr: OK10.

Elektrische wandklok van Electrique Brillie met een gaaf, industrieel uiterlijk.

Oorspronkelijk was deze klok een slaafklok, die aangedreven werd door een moederklok. Door middel van een pulsgever is de klok zelfstandig werkend gemaakt. De klok heeft een metalen kast en geen slagwerk; fijn voor de liefhebber van een ‘stille’ klok.

Over de maker van de klok is niet heel veel bekend. Brillié werd opgericht in 1898 in Levallois door Charles Vigreux en Lucien Brillié onder de naam Société en Nom Collectif (SNC) Charles Vigreux et Lucien Brillié. In 1900 t/m 1910 heette het bedrijf SNC Brillié Frères om uiteindelijk in 1912/ 1913 te worden gewijzigd in SA Brillié Frères. Deze naam werd gehandhaafd tot het eind van het bestaan van het bedrijf in 1981.
Omstreeks 1908 verscheen de eerste Brillié klok, bestemd voor de Sterrenwacht van Parijs (Observatoire de Paris). Deze klok werd ontwikkeld door de gebroeders Brillié met Charles le Roy, op basis van een klok van de Franse natuurkundige Charles Féry. De vorm van de magneet van Féry werd gewijzigd om een meer uniform magnetisch veld te krijgen. Verantwoordelijk voor de verandering was Marius Lavet (die later de eerste transistor geschakelde klokken voor Ato ontwikkelde). Deze klok had de vorm zoals we die tot heden kennen. (Bron: Paul Hageman)

U bent van harte welkom in onze winkel om deze wandklok Electrique Brillié te komen bekijken. Ook online of telefonisch bestellen is natuurlijk mogelijk; de klok wordt dan kosteloos bij u thuis bezorgd.

Elektrisch uurwerk
Geen slagwerk
Brillié
Frankrijk
Metalen kast
Datering: ca. 1950

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • De klok is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • 3 jaar garantie
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk