Utrechtse toogkast of poortkast

Ref.nr: K001.
Over deze antieke toog- of poortkast

Een Utrechtse toogkast of poortkast uit de 17e eeuw, gemaakt van eikenhout, verfraaid met accenten van ebbenhout. Een toog- of poortkast is te herkennen aan de bogen in de deuren, en in deze kast ook in de zijpanelen.

De gehele kast bestaat uit kwartiers gezaagd hout. Kwartiers zagen is een vrij arbeidsintensieve en kostbare manier van zagen, waarbij er haaks op de groeiringen gezaagd wordt; de panelen trekken hierdoor niet krom. De mergstralen (gele kronkeltjes) in het hout zijn een kenmerk van het kwartiers zagen.

Deze Utrechtse toogkast of poortkast staat op bolpoten, een kenmerk van de naderende barokperiode. De stijl van de kast is een overgang van de renaissance naar de barok.

 

Onze belofte

U mag van ons kwaliteit en zekerheid verwachten; daarom is deze antieke toogkast piekfijn in orde en krijgt u er een certificaat van echtheid bij. Tevens bezorgen en installeren wij de kast kosteloos bij u thuis (binnen Nederland).

Interesse?

Via de knop bovenaan kunt u de antieke toogkast bestellen. Dan nemen wij contact met u op.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Klik hier voor ons adres, de openingstijden, om meer informatie over de kast op te vragen of om een afspraak te maken.

Nederland
Eikenhout met ebbenhout
HxBxD: 216 x 169/138 x 73 cm
Datering: ca. 1650

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze kast is volledig nagezien
  • Drie jaar garantie
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk