Wilt u weten wat uw antieke klok of meubelstuk waard is? Dan kunt u door ons een waarde-indicatie of taxatie laten uitvoeren.

Er zijn drie verschillende opties.

 


Optie 1: Waarde-indicatie in onze winkel (alleen klokken)

Bent u gewoon benieuwd wat uw klok waard is? Dan is een mondelinge waarde-indicatie bij ons in de winkel de beste optie. Het is een snelle en goedkope manier voor u om informatie over de klok te verkrijgen. We vertellen u het één en ander over de leeftijd en bijzonderheden van de klok, evenals een indicatie van de waarde op dit moment. De kosten hiervoor zijn 20 Euro per klok; bij meerdere klokken berekenen we een korting.

Blijkt de klok een substantiële waarde te vertegenwoordigen en wenst u een taxatie-rapport? Dat is mogelijk, tegen een meerprijs. We kunnen ter plekke een inschatting maken van de tijd die we hiervoor nodig zullen hebben en de bijbehorende kosten.

"Wij voeren al 40 jaar lang met veel plezier en vakkennis taxaties uit"

Optie 2: Waarde-indicatie bij u thuis (klokken en meubelen)

taxaties

Ook kunnen wij bij u thuis een mondelinge waarde-indicatie geven van uw klok(ken) of meubelstuk(ken). Het uurtarief hiervoor is 100 Euro, onze reistijd wordt hierbij meegerekend. De waarde-indicatie van één object duurt meestal niet langer dan een half uur. Als u meerdere objecten heeft, dan kunnen we deze vaak vrij efficiënt beoordelen. Informeert u gerust naar de mogelijkheden en een inschatting van de kosten.

Een schriftelijk taxatierapport is meestal eventueel ook mogelijk, tegen een meerprijs. We kunnen ter plekke een inschatting maken van de tijd die we hiervoor nodig zullen hebben en de bijbehorende kosten.

Info aanvragen waarde-indicatie thuis

Optie 3: Waarde-indicatie per foto (alleen klokken)

In veel gevallen is een waarde-indicatie van een klok op basis van foto’s ook mogelijk. De kosten hiervan bedragen 30 Euro voor de eerste klok. Voor iedere volgende klok rekenen we 20 Euro. Als u ons via onderstaand formulier enkele duidelijke foto’s toestuurt, gaan wij eerst na of het mogelijk is om de klok te beoordelen. Daarna nemen we contact met u op om de betaling af te stemmen. Wij informeren u daarna per mail over de leeftijd, waarde en eventuele andere wetenswaardigheden over de klok.

Taxaties

 • Wat is het doel van de taxatie (verplicht veld)?
 • Upload hier enkele duidelijke foto's van het artikel (max 1000MB): binnen- en buitenkant, voor- en achterkant, totaalbeeld en details (verplicht veld)
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 20 MB, Max. aantal bestanden: 10.

  Wat wellicht nog goed is om te weten:
  – Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW
  – Een waarde-indicatie is een snelle en kostenefficiënte manier om uw object te beoordelen. Met onze veertig jaar ervaring in antiek kunnen we vrijwel altijd in een oogopslag zien wat de waarde en kenmerken zijn van een object, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend
  – Het uitvoeren van een waarde-indicatie of taxatie is een vak. Wij delen onze tijd, kennis en ervaring graag met u, maar rekenen hiervoor wel een vergoeding

  Een goed gevoel bij Melenhorst

  • 40 jaar ervaring in taxaties
  • Taxatie per e-mail, in de winkel of bij u thuis
  • Taxatie op schrift ook mogelijk
  • Maatwerk is altijd bespreekbaar
  • Vriendelijke service