Sorrento bijzettafel met marqueterie

Ref.nr: T10.

Sorrento bijzettafel met rijke geometrische patronen (ook wel marqueterie of parqueterie genoemd) in noten- en satijnhout. Het ronde blad staat op een gedraaide poot met driesprant die net als het blad voorzien is van marqueterie. Een uniek meubelstuk met een rijke geschiedenis en een flinke dosis Italiaanse ambacht!

Sorrento-tafeltjes met marqueterie zijn een type meubelstukken dat afkomstig is uit Sorrento, een stad aan de Amalfikust in Zuid-Italië. Ze staan bekend om hun vakmanschap en verfijnde ontwerp. Marqueterie is een techniek waarbij houten inlegwerk wordt toegepast om decoratieve patronen te creëren. Sorrento-tafeltjes zijn vaak gemaakt van kostbaar hout, zoals noten-, mahonie- of olijfhout. Het meest opvallende kenmerk van deze tafeltjes is het inlegwerk van verschillende houtsoorten. De houten panelen worden gesneden en samengesteld tot complexe patronen, zoals bloemmotieven, geometrische vormen of landschappen. Het resultaat is een prachtig, gedetailleerd oppervlak dat de tafel een luxueuze uitstraling geeft.

De kunst van de marqueterie dateert uit de Renaissance en heeft een lange geschiedenis in Sorrento. Lokale ambachtslieden hebben deze techniek door de generaties heen verfijnd en perfectioneerd. Het is een tijdrovend proces waarbij geduld, precisie en vakmanschap vereist zijn. De ambachtslieden snijden de houten panelen met de hand en passen ze zorgvuldig in elkaar om het gewenste patroon te creëren. Vervolgens wordt het inlegwerk gepolijst en afgewerkt met lak om de tafel te beschermen en de kleuren te laten stralen.

Sorrento-tafeltjes worden gewaardeerd vanwege hun esthetische schoonheid en hoogwaardige afwerking. Ze zijn niet alleen functioneel als bijzettafel of salontafel, maar dienen ook als decoratieve kunstwerken die een vleugje elegantie aan een interieur toevoegen. Deze tafeltjes zijn ook geliefd bij verzamelaars.

U bent van harte welkom in onze winkel om deze Sorrento bijzettafel met marqueterie in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; de tafel wordt dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Italië, Sorrento
Notenhout met satijnhout
Doorsnede: 60 cm
Hoogte: 55 cm
Datering: ca. 1860

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze Sorrento bijzettafel is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk