Schildersezel Pander en Zonen

Ref.nr: .

Helaas is deze schildersezel reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke stukken in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Een sierlijke en decoratieve schildersezel. Het merkje onderop is van H. Pander en Zonen “Hollandia”.

De geschiedenis van Pander begint bij Klaas Pander (1819–1897). In de wintermaanden maakten de vissers van Blokzijl biezen matten. Pander vervoerde de matten per schip naar Den Haag, en verkocht deze vanaf dat schip. In 1878 begon hij een winkel, waar de collectie onder invloed van zijn zoon Hendrik werd uitgebreid met gordijnen, linoleum, dekens en meubels. Op de gevel van Wagenstraat 21 staat nog steeds de naam Pander.

In 1885 werd er een filiaal geopend in Amsterdam. In 1887 opende Hendrik Pander (1842-1893), de zoon van Klaas, in Den Haag de Pander Meubelfabriek. De naam van het bedrijf werd veranderd in H. Pander & Zonen. Na het overlijden van vader Klaas nam Hendrik de handel over. Pander heeft onder andere de inrichting van het Vredespaleis in Den Haag, het Koloniaal Instituut in Amsterdam en het schip “Johan van Oldenbarnevelt” verzorgd.

Nederland
Mahoniehout
Hoogte 167 cm
Datering ca. 1890

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze schildersezel is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Online reserveren of bestellen mogelijk