Het allerbelangrijkste voor ons is dat u zich fijn geholpen voelt.

Dat begint bij een warm, persoonlijk onthaal in de winkel. De koffie staat klaar, we nemen de tijd en helpen u graag met een gericht advies. Wilt u liever zelf rustig rondkijken? Daar is natuurlijk ook alle ruimte voor. Bij een aankoop plannen we samen de datum in waarop we uw nieuwe aanwinst bij u komen plaatsen. En mocht u naderhand toch nog een vraag of probleem hebben dan staan we voor u klaar.

Hieronder leest u de ervaringen van onze klanten. Daar zijn we best trots op!

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of schrijf u nu in voor de nieuwsbrief om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!

 • Reisklokje

  Reisklokje

  Beste Sander, zoals je op de foto in de bijlage kunt zien heeft het reisklokje een mooi plekje gekregen. Nogmaals dank voor de ontvangst en de uitgebreide info.

 • haancomtoise

  Haancomtoise

  Een haancomtoise uit de 18-de eeuw koop je als Zuid-Limburgse niet op een achternamiddag in een Gelders dorpje . Behalve als je, al zoekend, op de site van Melenhorst terecht komt. Het is alsof je de winkel aan de Rijksstraatweg in Twello binnenstapt. Je kijkt je ogen uit. Vertrouwd. Degelijk. Wat een keuze ! En als je wat te vragen hebt gaat de communicatie over en weer vriendelijk en van een leien dakje. Dus tikt de comtoise nu volledig op zijn gemak en geïntegreerd in mijn Geleense interieur. Kostenloos bezorgd op afgesproken dag en uur, ook nog vergezeld van alternatieven ter vergelijking. Vragen achteraf ( de aftersales ) gaat op een wijze alsof je een vertrouwde vaste klant bent. Als ik het al niet was zou ik het willen worden.

 • Bronzen beeld Mercurius

  Bronzen beeld Mercurius

  Prachtig beeld van Mercurius aangeschaft en zeer goede service ervaren. Prettig en vriendelijk mailcontact met mevrouw Melenhorst.

 • Engelse schoolklok

  Engelse schoolklok

  In december 2021 kochten wij bij Melenhorst een antieke Engelse school klok. De klok liep tot mei 2023 perfect. Hoewel wij de klok altijd zeer rustig opwonden brak de opwindsnaar. Dat kan bij een antieke klok uit 1880 gebeuren. Wij hadden drie jaar garantie dus een ritje naar Twello. De klok hangt weer aan de muur en loopt als een atoomklok. Hr. Melenhorst heeft prima uitgelegd hoe wij het onderstuk van de klok eraf moesten halen om de klepel goed op te kunnen hangen. Wij zijn heel blij en tevreden over de manier waarop de reparatie is uitgevoerd.

 • Beeld Justitia klein

  Hallo Marlies, dank voor jullie geweldige service , mijn dochter is er heel blij mee.

 • Icoon Sint Joris

  Heel hartelijk dank voor de service. De icoon is als cadeau inmiddels gegeven en zeer goed ontvangen. Goed weekend en wellicht tot een volgende keer.

 • comtoise

  Comtoise

  Wij zijn zeer tevreden over de deze klok, hij blijf zelfs doorlopen met een flinke storm omdat ons appartement op de 21e verdieping dan flink heen weer beweegt 😀😀. Zie ook bijgaande foto van de klok 😀😀👍👍

 • Schilderij Kees Jansen

  Schilderij Kees Jansen

  Zojuist hebben wij het schilderij in ontvangst genomen via DHL en zeg ik u dank voor de goede verzorging en de verzending in een stevige verpakking. Wij vinden het schilderij prachtig en komt dat op een mooie plek te hangen in onze woonkamer. Ook de bijgeleverde brief met enige nadere duiding van schilder Kees Jansen wordt door ons zeer op prijs gesteld.

 • Antieke kast

  Antieke kast

  Wij hebben een kast gekocht bij Melenhorst. In de winkel netjes en goed geholpen. Plezierige en vakkundige mensen. Na de koop is de kast keurig bij ons thuis bezorgd. We zijn heel blij met deze aankoop

 • Antiek Kabinet

  De zoektocht naar een fraai antiek kabinet is bij Melenhorst geëindigd. Kast staat prachtig, netjes afgeleverd door zeer aardige bezorger. Melenhorst is ruim gesorteerd in klassieke meubels en klokken en Sander helpt je vriendelijk en vakkundig met het maken van de juiste keuze.

 • icoon

  Icoon verzonden naar Frankrijk

  Ik laat je weten dat ik het pakket met icoon heb ontvangen. Ik ben erg tevreden. Dankjewel! Ik wens je succes in alles.

 • Bronzen beeld Mercurius

  Bronzen beeld Mercurius

  Het beeld is goed aangekomen, ben er erg blij mee!

 • art deco

  Art deco pendule

  Wij zijn erg blij met de klok. De klok was bijzonder goed verpakt. De kussens en de deken hebben wij al aan vluchtelingen uit de Oekraïne overgedragen. Met alle plezier kunnen jullie die foto gebruiken voor het internet, met of zonder gegevens. Misschien geeft het de eventuele klanten in het buitenland de moed om zover van huis zaken te doen.

 • comtoiseklok

  Comtoise

  Nogmaals hartelijk dank! De comtoise hangt inmiddels! Ik ben zeer content! Fijn weekend.

 • Beeldje Vrouwe Justitia

  Beeldje Vrouwe Justitia

  Justitia heeft een ere plaats. Veel dank en fijn weekend!

 • pendule

  Pendule

  Vanmorgen bij uw vrouw pendule P25 gekocht. Ik ben er erg mee in mijn nopjes! En dank voor het inruilen van mijn oude pendule en van harte hoop ik dat u er een mooi en goed functionerende pendule van kan maken. Tzt hoor/zie ik dat graag.

 • Grote schoolklok

  Grote schoolklok

  Een prachtige antieke schoolklok gekocht bij Melenhorst welke vakkundig bij ons thuis is opgehangen voorzien van een certificaat van echtheid en een heldere uitleg over het gebruik en onderhoud. Kwaliteit antiek met uitstekende service!

 • Winkelbezoek

  Fantastische winkel. Aanrader… Kundige en zeer vriendelijke eigenaar.

 • Schoolklok Eastbourne

  Schoolklok Eastbourne

  Wij zochten een antieke schoolklok en kwamen terecht op de website van Melenhorst. Een prachtige klok gevonden, gemaakt in Eastbourne waar wij heel vaak op vakantie zijn geweest. Meteen een extra goed gevoel met de klok. Zijn toch van Purmerend naar Twello bij Deventer gereden om de klok van dichtbij te bekijken. Wij werden heel prettig ontvangen en kregen een uitgebreide uitleg over de klok. Zelf de klok ophangen vonden wij een bruggetje te ver waarop de Hr. Melenhorst aanbood de klok bij ons op hangen. Zoals hij de klok ophing bij ons: Net een dokter die zijn patiënt helpt, echt iemand met liefde voor zijn vak. Wij kregen ( ook heel belangrijk) een duidelijke uitleg hoe om te gaan met de klok. Wij zijn uitermate tevreden over de uitleg en de ontvangst in de winkel van de Heer en Mevrouw Melenhorst en als wij nog iets van antiek gaan kopen dan gaan wij zeker langs want in de winkel is een prachtige en bijna ongelooflijk mooie collectie aan allerlei artikelen aanwezig. Hartelijk dank Hr. en Mw. Melenhorst voor de geweldige service. Een groet uit Purmerend!

 • Bronzen beeld mooie dame

  Beeld Joie de Vivre

  In het verleden bij Melenhorst een mooi schilderij aangeschaft en afgelopen jaar 2 mooie bronzen beelden gekocht. De service is perfect en de verzending snel en goed beschermd toegezonden. Ik heb vertrouwen in hun kennis en ervaringen en raad ieder aan hun mooie website te bezoeken.

 • Bronzen beeld vrouwe justitia

  Bronzen Beeldje Vrouwe Justitia

  Een prachtige bronzen beeldje van Vrouwe Justitia gekocht voor mijn afgestudeerde zoon. Beeldschoon! De afhandeling door Melenhorst was snel, behulpzaam en met gierende banden bezorgd, super bedankt!

 • Antieke kandelaren

  Antieke kandelaren

  De kandelaren staan prachtig en ben er zeer tevreden mee.

 • Antieke liggende spiegel

  Antieke ‘liggende’ spiegel

  Wij hebben een prachtige antieke spiegel gekocht en zijn heel tevreden met de aankoop en service van Melenhorst Klokken en Antiek

 • Art deco pendule

  Art deco pendule

  Een winkel met een indrukwekkend assortiment klokken met een uitstekende service en klantvriendelijkheid.

 • Vergulde gorge reisklok

  Vergulde gorge reisklok

  Fantastisch!! Ik ben heel blij met uw service en “attention to detail”

 • Theekastje Amsterdamse school

  Theekastje Amsterdamse school

  Deze zomer hebben we bij Melenhorst Antiek te Twello een klein theemeubel gekocht in de stijl van de Amsterdamse school. Het kastje dateert van omstreeks 1930. We zijn bij de firma Melenhorst heel prettig geholpen. We konden moeilijk kiezen tussen twee kastjes, die op verschillende verdiepingen stonden. Geen moeite was de heer Melenhorst teveel: de kastjes werden naast elkaar geplaatst zodat wij ze met elkaar konden vergelijken. Toen we het kastje (met veel glas!) later met onze auto ophaalden, bleek het zeer zorgvuldig te zijn ingepakt en werden we geholpen met het inladen. Inmiddels staat het in onze woonkamer en zijn wij blij met de aankoop.

 • Franse pendule

  Afgelopen zaterdagmorgen heb ik een fraaie pendule in uw winkel gekocht. Hierbij een foto van de plaats waar de klok staat. Hij loopt uitstekend en heel precies. Een aanwinst voor de woning!

 • edwardiaanse vitrinekast

  Edwardiaanse vitrinekast

  Op zoek zijnde naar een boekenkast uiteindelijk via Google terecht gekomen bij Melenhorst Antiek. Nog nooit eerder iets gekocht van slechts een plaatje, maar dankzij de duidelijke foto’s op de site besloten we een mailtje te sturen. Na amper op verzenden gedrukt te hebben werden we al teruggebeld door Sander Melenhorst en gingen we na een prettig gesprek van ca. 20 min. overstag en kochten een antieke Edwardiaanse boekenkast uit ca. 1910. Zaterdag werden we teruggebeld dat de kast woensdag zou worden bezorgd. Om 12 uur stond een vriendelijke bezorger Jan voor de deur om de kast af te leveren. Ook in werkelijkheid bleek de kast erg mooi en we zijn derhalve erg blij met onze aanwinst. Dank en hulde voor de service aan de Melenhorstjes!

 • Eiken theekastje

  Eiken Theekastje

  Afgelopen week is mijn theekastje gekomen, zie foto, hij staat mooi bij mijn spiegel die ik vorig jaar bij Melenhorst kocht. Prima kwaliteit, betrouwbaar en een goede service, een aanrader. Ook de verzending van het kastje is met zorg gedaan.

 • antieke bakbarometer

  Antieke Bakbarometer

  Al jaren bezoek ik de fa. Melenhorst om mij te verwennen met een nieuwe aanwinst. Voor mij is betrouwbaarheid en kunde daarbij erg belangrijk. Na de aankoop van 3 ikonen viel mijn oog ditmaal op een prachtige antieke barometer. Een aanwinst voor mijn hal. Weer werd ik allervriendelijkst ontvangen en werd mij alle tijd gegund om te besluiten. Ik ben nu dus een prachtige barometer rijker en weet nu al dat dit niet mijn laatste aanwinst zal zijn.

 • franse schoolklok

  Franse Schoolklok

  Met de kantoorklok ben ik erg blij. Ik moet nog over een langere periode testen of hij redelijk op tijd blijft lopen.
  Als bijlage: een foto van de klok in zijn nieuwe woonst!

 • Antiek theekastje

  Antiek theekastje

  Ik ben heel blij met het theekastje.

 • Antieke reisklok

  Reiswekker met slagwerk

  Zeer hoog waardige spullen bij Melenhorst Antiek in Twello. Ze komen hun afspraken na, ben erg blij met het reiswekkertje. Nogmaals hartelijk dank.

 • Vrouwe Justitia

  Beeldje van Vrouwe Justitia

  Vandaag een pracht bronzen beeldje van vrouwe Justitia ontvangen. De service van Melenhorst Antiek is uitstekend. Het beeldje werd 3 dagen na de bestelling thuis bezorgd. Zorgvuldig verpakt en zonder extra kosten.

 • gebombeerd ladekastje

  Gebombeerd ladekastje

  Bijgaand de foto van het fraaie ladenkastje, dat voor in de zitkamer staat. Omdat het naast een raam staat is het qua belichting lastig te fotograferen. Ik geniet er iedere dag van!

 • bolkroonluchter

  Bolkroonluchter

  … En hierbij de foto van onze bolkroonluchter.

 • Duitse staande klok

  Duitse Staande Klok

  De klok staat prachtig in de woonkamer en ik hoor de rustgevende tik. Bedankt voor de service.

 • Theekastje

  Ben heel blij met het kastje, echt een schatje! Bedankt voor het brengen.

 • Arabische Zetelset

  We zijn heel erg blij met onze aankoop! Bijgaand een paar foto’s, zodat je ziet hoe ze hier nu staan (met op sommige ook rechts de Syrische kast die we al heel lang hebben) en er mooi bij past.

 • Restauratie stoelklok

  Sehr gerne denken wir an unseren Besuch in Ihrem schönen Geschäft und haben viel Freude an der reparierten Stuhluhr und dem Spiegel!

 • Beeld Vrouwe Justitia

  Beeld Vrouwe Justitia – middelgroot

  Beeldje zojuist ontvangen. We zijn er erg blij mee en het staat leuk!

 • Reisklok met slagwerk

  De overtocht van de reisklok is prima verlopen en inmiddels staat ze vrolijk tikkend op haar voorlopige plaats. Moet nog even denken wat het uiteindelijk wordt. Maar het is in ieder geval een aanwinst! Mooie winkel hebben jullie overigens. Veel fraais te zien. Ik kom ooit nog een keer terug en ben een tevreden mens ☺

 • Schoolklok naar Zwitserland

  Mir geht es sehr gut und meiner Uhr auch. Ich konnte das Pendel justieren und nun läuft sie fast wie eine Atom-Uhr. 😉 Dankeschön auch für die Info über Sir Bennett und von wo Sie die Uhr gekauft hatten.

  So, nun geht eine schöne Zeit zu Ende, mit vielen Mails hin und her (Ich habe alle archiviert). Sie haben sich sehr bemüht, mir meine Wünsche zu erfüllen. Das ist trotz Verkauf wirklich nicht selbstverständlich und zeigt auch Ihren positiven Charakter.

  Ich wünsche Ihnen, beste Marlies, Ihrem Mann und Ihren beiden Töchtern (Facebook😊) alles Gute. Bleiben Sie gesund!!!

 • Restauratie comtoise

  De klok die jullie een paar jaar zo prachtig gerenoveerd hebben (en gepoetst, van zwart naar glimmend en inmiddels weer een beetje geoxideerd) loopt zo geweldig goed, als een kwartsuurwerk.
  Het is natuurlijk altijd een beetje gevoel en een gok hoe lang je de slinger instelt, maar sinds begin november is hij tot nu toe maar minder dan 30 seconden gaan achterlopen. Ik kon dat meten omdat begin november de bel precies ging toen de internetklok op mijn telefoon op het hele uur stond (secondewijzer bovenaan). Inmiddels – eind december – is er 25 sec verschil. Fantastisch toch?

 • Bijzettafeltje

  Bijzettafeltje

  Het tafeltje staat prachtig! Wij zijn er heel erg blij mee!

 • ronde reisklok

  Ronde reisklok naar België

  Ik ben heel tevreden met de aankoop van een oud reisklokje, een mooi object in perfecte staat en een meerwaarde voor mijn woonkamer. Door de afstand en de coronabeperkingen moest alles via mail gaan, maar de service was uiterst attent en vriendelijk. Uiteindelijk kon het klokje zelfs persoonlijk aan huis geleverd worden. Aan alles is voelbaar dat men hier in vertrouwen kan kopen. Ik kijk er naar uit om jullie zaak in Twello eens te komen bezoeken !

 • engelse staande klok

  Engelse staande klok

  Hierbij een foto van de mooie klok waar we zó blij mee zijn op de beste plek in onze woonkamer!

 • Chiffonnière

  Chiffonnière

  We realiseren dat we een hele goede keuze hebben gemaakt en zijn erg blij met de chiffonnière.

 • Stationscomtoise

  Stationscomtoise

  Goedemorgen, de klok hangt mooi, zie foto!

 • grote pubclock

  Grote pubclock

  Beste Marlies, bijgevoegd een foto van de klok. We zijn er erg blij mee.

 • art deco pendule

  Art deco pendule

  Bedankt voor het zojuist in goede orde ontvangen van de mooie klok. Slaat erg mooi.

  Was op zoek naar een art deco pendule en vond op uw site wat ik graag wilde. Bestelling en afhandeling verliepen prima en duidelijk.

  Een mooie, strakke Amsterdamse school pendule. De klok heeft een achtdaags uurwerk en slaat meerdere diepe tonen op de hele en halve uren. Prachtig.

  Het contact was prettig en helder. Veel informatie en uitleg op jullie site gevonden.

 • Klein onderhoud lantaarnklok

  Onlangs was ik bij u met de Normandische Lantaarnklok i.v.m. vertraagd slagwerk, deze heeft u toen “gesmeerd” en ik moet u zeggen dat dit totaal heeft geholpen. De klok slaat weer naar behoren en tevredenheid, zo zie je maar weer wat een drupje olie kan doen. Nogmaals hartelijk dank hiervoor.

 • Schotse regulateur

  Verhuizing Schotse Regulateur

  Bij onze verhuizing durfden wij de verhuizing van onze antieke Schotse precisieregulateur niet aan de verhuizer over te laten en hebben wij Melenhorst gevraagd dit te doen. Zij hebben de klok enige weken in opslag genomen en daarna weer geplaatst in ons nieuwe huis, Daar zijn we zeer tevreden over. De meester klokkenmaker en de stagiair gingen uiterst zorgvuldig te werk en gingen er mee om alsof het hun eigen klok was Chapeau!

 • Engelse vitrinekast

  Engelse Vitrinekast

  Beste Marlies, hierbij een paar foto’s van de kast bij mij in huis. Ik ben er erg blij mee en krijg hele leuke reacties!!!

 • Amsterdams staand horloge

  Amsterdams staand horloge en Deense staande klok

  Die Ware ist von allerbester Qualität. Beratung und Verkauf sowie die Lieferung waren seriös und perfekt. Die Firma kann man uneingeschränkt empfehlen.

 • Reparatie Regulateur

  Onze complimenten voor de geslaagde restauratie van onze regulateur. Loopt zelfs op de minuut af gelijk. Geen omkijken meer naar dus.

 • theekastje

  Theekastje

  Mijn tweede aankoop bij Melenhorst is een feit. Ze hebben meubels van uitstekende kwaliteit, zijn zorgzaam in hun contacten met hun klanten en verzorgen de bezorging van de artikelen heel erg goed. Alle lof, weer goed zaken gedaan! Ik zal hun site en , als ik langs kom hun adres, weer bezoeken.

 • Replica Kroonluchter

  Replica Kroonluchter

  Zaterdag hebben wij de lamp opgehangen. Ze is helemaal top. Dank je wel.

 • Kroonluchter

  Kroonluchter

  Hoi hoi Marlies en hiep hiep hoera, DE KROONLUCHTER is gearriveerd !

  Zeer hartelijk dank voor al uw moeite !

 • Theekastje Amsterdamse school

  Theekastje Amsterdamse School

  Vandaag (14 maart 2020) zijn wij vanuit Rotterdam naar Twello gegaan. Omdat we op de zeer goed verzorgde site een theekastje hadden gezien. “Amsterdamse school”

  We waren gelijk verkocht. Mede door de vakkundige en zeer hartelijke bediening.

  De mooie showroom is zeker een bezoek waard, ook al woon je wat verder weg.

  Twee zeer tevreden klanten.

 • Reparatie Comtoise

  De comtoise hangt nu weer een week bij mij aan de muur en van meet af aan deed en doet hij nu weer nauwgezet, zowel qua loop- als slagwerk, waar hij ooit voor gemaakt is, de tijd aangeven.

  Ik heb even een weekje gewacht, je moet de goden niet verzoeken, maar ik ben blij dat e.e.a. nu goed opgelost is/lijkt te zijn.

  Dank en speciaal ook dank aan jullie klokkenmaker.

 • Standuhr

  Standuhr

  Sehr geehrte Frau Melenhorst, sehr geehrter Herr Melenhorst,

  unsere bei Ihnen gekaufte Standuhr funktioniert super. Wir freuen uns an ihrem Klang.

  Wir wünschen Ihnen frohe Weihnachten und alles Gute im neuen Jahr.

 • pubclock

  Pubclock

  Beste Sander en Marlies, we hebben onze klok vandaag opgehangen. Wat een plaatje he?!
  Heel hartelijk bedankt voor jullie gastvrije ontvangst en duidelijke uitleg.
  We waren onder de indruk van jullie enthousiasme en kennis van de uurwerken en de prachtige collectie.

 • Friese Klokken

  Heel gastvrij ontvangen. Veel informatie gehad over Friese klokken. Prachtig interieur en stijlvol in kerstsfeer ingericht .

 • Tafelklok

  Tafelklok

  Hierbij de beloofde foto van de klok welke wij bijna een week geleden bij jullie kochten voor onze nieuwe woning.

  Wij zijn er heel erg blij mee en zoals jullie kunnen zien staat het fantastisch in ons interieur. Het slaan klinkt prachtig en tot nu toe loopt de klok prima. Jullie hebben een mooie winkel!

 • Antieke Spiegel

  Antieke Spiegel

  Vanmorgen de spiegel gekocht, hij is erg mooi en ik ben er veel blij mee. Dank voor het advies en de hulp.

 • pendule

  Pendule

  Er is een goed Nederlands spreekwoord “eerst zien, dan geloven”. Je zult het niet geloven maar de winkel van Melenhorst moet je echt zien. Je hoeft niets te kopen. Het lijkt een winkel aan de buitenkant, maar je stapt binnen in een klein zorgvuldig ingericht museum met een huiselijke, vrijblijvende, uitnodigende sfeer. Ondanks alle klokken vergeet je de tijd, want het gaat om kunstobjecten waar de maker met hart en ziel aan heeft gewerkt. Dat weten Sander en Marlies je zo uit te leggen dat je ogen open gaan, en dat je snapt waarom ook het restaureren en repareren van klassieke klokken een vak apart is. Dat helpt je bij het vinden van wat je misschien al jaren zocht, maar steeds maar uitgesteld hebt: in ons geval een prachtige pendule en voor een eerlijke prijs. Dank jullie wel Sander en Marlies!

 • twee antieke spiegels

  Twee Antieke Spiegels

  Zo blij met onze spiegels!

 • franse spiegel

  Franse Spiegel

  Onlangs bij Melenhorst een antieke spiegel gekocht. In de winkel werd ik enorm prettig geholpen en ik was erg blij met de service dat ze de spiegel kwamen ophangen in mijn huis. Klasse!

 • longcase clock

  Longcase Clock

  We used Melenhorst and were pleased at how well they interacted and answered all our queries.They helped us choose the item without us leaving our living room. We would like to thank Mrs. Marlies Melenhorst for her professionalism, great customer interaction and impartial advice in helping us decide on the item most suited to us. We would certainly use Melenhorst in future.

 • engelse staande klok

  Engelse Staande Klok

  Hartelijk dank voor jullie goede adviezen en hulp om de juiste klok voor ons te selecteren. Het was bovenal ook een gezellige middag in Twello in jullie prachtige antiekzaak.

  Gevoegd een foto van de prachtige klok die een mooie plek heeft gekregen in onze woonkamer.

 • engelse schoolklok

  Engelse Schoolklok

  Een vijftal jaar terug ruilde onderstaande klok jullie winkel voor een plaatsje in België.
  Na een defect deed de klok een ommetje terug naar Nederland, waar de klok terug vakkundig hersteld werd door jullie.
  Een drietal jaar terug startte onze zoon zijn opleiding piloot in de UK. Sinds februari dit jaar is hij aan de slag bij British Airways, met basis Gatwick. Hij zocht een woning in de buurt van Gatwick en kwam terecht in… Horsham…, het stadje van waar onze klok kwam.
  Toeval bestaat niet…

 • Staande Klok

  WIJ JOHN EN YVONNE KWAMEN OP DE SITE VAN MELENHORST ANTIEK, WE VONDEN DAAR EEN PRACHTIGE STAANDE KLOK, EN KOCHTEN DEZE MOOIE KLOK. HIJ STAAT ALS EEN JUWEEL IN ONZE KAMER TE PRONKEN. WAT WE OOK VONDEN BIJ MELENHORST ANTIEK , IS UITSTEKENDE CERVICE FIJNE ONTVANGST EN HEEL VEEL HULP EN UITLEG MAAR BOVENAL VONDEN WIJ DE EERLIJKHEID VAN DEZE MENSEN , ZEKER IS DAT DIT ONZE HUIS ANTIEKER IS GEWORDEN EN RADEN IEDER DIE ANTIEK VERZAMELD AAN HEN TE BEZOEKEN

 • marmeren pendule

  Marmeren Pendule

  Hierbij de foto’s van hoe het klokje staat!

 • Klokken en Kroonluchters

  Prachtige antieke spullen en hele mooie klokken en kroonluchters !

 • Franse Lantaarnklok

  Een aantal weken geleden hebben wij bij Melenhorst antiek een Franse lantaarnklok rond ca. 1800 gekocht. We genieten er dagelijks van. De klok loop precies op tijd en ziet er zeer verzorgd uit. Over het contact met het personeel kunnen we kort zijn, in alle opzichten zijn wij geweldig geholpen! Wij kunnen iedereen Melenhorst antiek aanbevelen.

 • pendule lenzkirch

  Pendule Lenzkirch

  Uitstekende service, deskundige mensen. Geen moeite is teveel!

 • Goede Kwaliteit

  Mooie zaak. Goede kwaliteit spullen. En hele vriendelijke bediening. Top!

 • Klokreparatie

  Een oudere stilstaande klok heeft voor billijke prijs een groot onderhoud gehad waardoor deze weer als nieuw loopt, zeer te spreken over het bedrijf, ze maken waar wat ze zeggen

 • Antieke Kast

  Bezorging en plaatsen van de kast is prima verlopen. Heel blij met onze aankoop. Wij kunnen Melenhorst antiek aanraden

 • Twee Antieke Kasten

  Al zoekende via het internet kwam ik terecht bij Melenhorst Antiek. Ik kwam hier een zeer uitgebreide website tegen met duidelijke foto’s en veel informatie. Al snel vond ik de meubelen waar ik naar op zoek was en heb bij Melenhorst Antiek twee mooie antieke kasten gekocht. Soms kan een volwassene net een klein kind zijn, als je iets moois hebt besteld dan wil je het graag zo snel mogelijk hebben. Dit was geen enkel probleem, de kasten werden dezelfde week nog geleverd. Ze waren in perfecte staat en de foto’s hadden de werkelijke situatie goed in beeld gebracht. Wanneer ik nog iets nodig heb, is Melenhorst Antiek de eerste antiquair waaraan ik zal denken.

 • Restauratie Bureau

  Mijn antieke bureau ziet er na de restauratie door Melenhorst mooier uit dan toen ik hem 30 jaar geleden van mijn vader kreeg. Na vier overzeese verhuizingen en intensief gebruik was ik bang dit bureau te moeten afschrijven, maar nu is het een pronkstuk! Een zeer professioneel uitgevoerde restauratie, en met duidelijke en vriendelijke communicatie gedurende het hele traject en dan ook nog gratis tuis afgeleverd en geplaatst! Dank.

 • archiefkast

  Archiefkast

  Blij met archiefkast!

 • antieke kroonluchter

  Antieke Kroonluchter

  Hi Marlies, beetje laat maar alsnog foto van lamp in volle glorie.  Ben er erg blij mee!

 • Antieke Kroonluchter

  Prachtige kroonluchter gekocht, waarvan ketting en bedrading volledig naar mijn wens aangepast werd. Netjes afgeleverd thuis en opgehangen. Top!

 • kristallen kroonluchter

  Kristallen Kroonluchter

  Zoals beloofd, een foto. We houden hem!

 • Reparatie Klok

  klok van de muur gevallen laten maken bij melenhorst zeer tevreden vakwerk

 • De Moeite Waard

  Zeer de moeite waard.

 • Kronleuchter

  Der bestellte Kronleuchter entspricht voll unseren Erwartungen und die Kaufabwicklung verlief reibungslos. Netter Kontakt.

 • Comtoise

  Comtoise

  We zijn ontzettend goed geholpen door firma Melenhorst en geen moeite was hun teveel! Van te voren hebben we ons via de webwinkel georiënteerd en onze keuze was eigenlijk al bepaald, ……..totdat we binnenkwamen! Ruim 2 uur zijn we aan het twijfelen geweest en dat was geen enkel probleem ….. Na 2 koppen koffie hebben we uiteindelijk gekozen voor de Comtoise. Een echte aanwinst!!

 • Schilderij

  Wij zijn recent verhuisd naar een prachtig landelijk domein in de groene gordel rond Brussel en volop bezig met de restauratie van een oude hoeve, waarvan het oudste gedeelte dateert uit de 18e eeuw.
  Natuurlijk horen hier ook enkele antieke schilderijen bij en indien mogelijk met een landelijk thema. Wij hebben heel snel onze gading gevonden op de website van Melenhorst Antiek. Het is reeds leuk om snel een match te vinden, maar wanneer de afhandeling en levering dan ook nog eens vlekkeloos verloopt, geeft dat helemaal een fijn gevoel en zin om ook in de toekomst nog samen te werken.

 • kapspiegel

  Kapspiegel

  Ik heb een kapspiegel gekocht bij Melenhorst. Alles, verzending en zorgvuldige verpakking, is goed en adequaat uitgevoerd. En, de contacten met de mensen daar waren behalve nuttig, zeer aangenaam. Aan te bevelen.

 • Lamp

  De lamp is in goede orde ontvangen en inmiddels opgehangen. Hij is schitterend. Veel dank en een goed weekend.

 • Wat Goed Is Blijft Goed

  Jaren terug hebben we veel gekocht bij Melenhorst. maar wat goed is blijft goed

 • Reparatie Klok

  Woensdag 19-7 j.l. heb ik de door u gerepareerde antieke klok opgehaald, oud 1891. Ik kan u nu zeggen dat deze klok prima op tijd loopt en het slagwerk is ook goed. Ik hoop nog lang plezier te hebben van deze klok.

 • Boekenkast

  Ik heb bij Melenhorst een prachtige antieke boekenkast gekocht in perfecte staat. de boekenkast was in het echt nog mooier dan op de website. hij werd aan huis gebracht en zorgvuldig op de juiste plek gezet. uitstekende service.

 • art deco pendules

  Art Deco Pendules

  Thanks so much when there lovely shop and family, I will be back

 • reisikoon

  Reisikoon

  Deze klant is zeer tevreden over jullie!

 • engelse boekenkast

  Engelse Boekenkast

  Geruime tijd geleden heb ik u beloofd enkele foto’s te sturen van de boekenkast wanneer die zou zijn ingericht. Het duurde even want een verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar alsnog. Hierbij twee foto’s in vrij lage resolutie — voor het idee. Indien gewenst kan ik ook enkele hoge resolutie foto’s sturen.

  De kast is absoluut het pronkstuk van ons interieur.

 • Staande Klok

  Heel hartelijk bedankt voor de levering van mijn staande klok. De klok heeft een gedeelde eerste plaats naast een moderne klok, dat is een familiestuk, die werd 25 jaar geleden op Bartelehiem aangeschaft. Nogmaals: ik ben er zeer content mee!

 • schoolklok liverpool

  Schoolklok ‘Liverpool’

  Al jaren was ik op zoek naar een schoolklok met signatuur ‘Liverpool’. Al verschillende antiekzaken hadden mij beloofd een seintje te geven maar nooit kreeg ik een antwoord. Ik deed dan nogmaals een verzoek bij Melenhorst Antiek in Twello. Het duurde geen jaar voor ik antwoord kreeg dat ze er een gevonden hadden. Top! We waren het snel eens over de prijs en de klok mocht nog een tijdje bij hen blijven tot ik de tijd gevonden had om ze op te halen. Tegen een kleine meerprijs kon ik ze ook laten opsturen maar persoonlijk contact prefereer ik toch wel zeker bij een eerste aankoop. Ik betaalde een voorschot en hield contact met Marlies voor wie het nooit een vraag te veel was. Deze week ging ik de klok ophalen en werd heerlijk ontvangen. Geen stijf gedoe maar zeer persoonlijk en open contact. Marlies is een echte gastvrouw zonder capsones. De klok verkeerde in uitstekende staat en was volledig volgens de gemaakte afspraken. Eenmaal thuis heb ik de klok opgehangen, de slinger geplaatst en voila de klok loopt als gesmeerd. De verkoop met echtheidscertificaat was perfect verlopen met nog een leuke attentie er bovenop. Super vind ik de jarenlange garantie die je krijgt. Ik volg al jaren deze zaak en heb er geen spijt van bij Melenhorst een klok te hebben gekocht. Echt een aanrader. Topzaak vind ik dit met niet alleen klokken maar ook mooie meubelen. Melenhorst Antiek stond al lang in mijn favorieten maar nu staat ze op één. Een tevreden Gentenaar (België).

 • Antieke Ovale spiegel

  Antieke Ovale Spiegel

  Samen met Melenhorst Antiek mijn vrouw verrast met een prachtige spiegel. Mijn vrouw viel als een blok voor een spiegel en gelukkig reageerde ik snel genoeg om deze te reserveren. Het is fantastisch dat dit mogelijk is en het geeft aan dat beide eigenaren het besef hebben dat mensen op zoek zijn naar iets uit het verleden wat meer is dan zomaar een oud stuk! Zeker als je zoals wij een zeer diverse mix hanteren bij de inrichting van onze woning. Het moet uiteindelijk tóch een geheel vormen. Een prachtige winkel met een geweldige kwaliteit antiek en veel aandacht voor de klant. Duidelijk liefhebbers.

 • Messing balkroonluchter

  Hartelijk bedankt voor de kleine Messing balkroonluchter met 5 kaarslampen Rev V27. Precies goed en heel mooi. Ook zeer attent dat jullie peertjes erbij deden. Voordat ik het pakket kreeg zat ik me af te vragen wat voor lampjes erin moesten en dat ik jullie nog even moest kontakteren. Probleem echter opgelost toen ik de doos opende?. De lamp hangt inmiddels. Voor herhaling vatbaar!

 • De Winkel

  Wat een mooie winkel! Een zeer ruime sortering mooie klokken, meubels, radio’s, lampen etc….

 • art deco pendule

  Art Deco Pendule

  Hallo Sander en Marlies,
  Daar staat-ie dan in onze Lundia-boekenkast te pronken! We zijn heel erg blij met die mooie klok. De klok dateert uit ongeveer dezelfde tijd waarin ook mijn moeder is geboren (1928). We hebben deze klok aangeschaft als herinnering aan mijn vorig voorjaar overleden moeder.

 • antiek bureau

  Antiek bureau

  Hele fijne zaak met een mooie collectie. Vroeger bij “senior” wat inkopen gedaan en nu bij de volgende generatie. Allen superaardige en deskundige mensen, goede service.

 • schilderij

  Schilderij

  Onlangs hebben wij een schilderij bij jullie gekocht. We zijn er erg blij mee!

 • Reparatie Luikse Klok

  Ondanks dat de garantieperiode verlopen was, heeft de Firma Melenhorst ons op een zeer nette ontvangst begroet en de klok in orde gebracht zoals die in vroegere tijden gemaakt was. Wij kunnen iedereen adviseren, wanneer je van plan bent een mooi stuk antiek aan te schaffen, om eerst bij MELENHORST aan te gaan. Wij geven ze hiervoor 8.5 punten.

 • franse schoolklok

  Franse Schoolklok

  Absolute aanrader!! We waren op zoek naar een antieke klok en kwamen op de mooie website van Melenhorst terecht, goede informatie en foto,s op de website! We zijn ongeveer een week later in de winkel geweest, daar werden we vriendelijk en met veel geduld geholpen, opeens zoveel informatie over de klokken, dat moesten we echt even verwerken!
  Inmiddels hangt de Franse schoolklok in de kamer, en het is echt zò huiselijk, de bel op hel halve en hele uur, het is echt fantastisch!

 • Amsterdamse School Pendule

  Dit is een fijne ouderwetse winkel in een rustige omgeving met veel keuze. De communicatie per e-mail gaat uitstekend. Ook de eigen website is prima in orde.
  Wij hebben hier recentelijk een koper gehamerde Amsterdamse school klok aangeschaft. Wij werden hartelijk ontvangen en kregen ruim een uur uitleg over de klok. De eigenaar was merkbaar een echte vakman met veel liefde voor zijn werk. Hij vond het zelfs jammer dat onze mooie klok zijn winkel ging verlaten. Zo’n band heeft hij met de spullen die hij verkoopt.
  Hier koop je iets wat nagekeken is en drie jaar garantie heeft. Wij zullen nooit meer verder zoeken en als onze klok een service beurt nodig heeft komen wij hier terug.

 • Zilveren Reisklokjes

  Elke keer als ik bij Melenhorst ben, geniet ik. Ik hoor de klokken tegen elkaar praten, van de ene klok klinkt een helder geluid, van een ander een bronzen stem. Sander vertelt bij de Comtoises o.a. dat bij enkele na de Franse Revolutie het wapen, de lelies, van het Franse koningshuis er uit gehaald was, want dat kon je je kop kosten. Thuis heb ik in het klein de situatie dat ik mij kan verbeelden dat mijn klokken tegen elkaar praten. Mijn Comtoise klok heeft meestal het laatste woord met zijn dubbele slag.
  Helaas houden mijn dochters alleen van klokken die geen geluid maken. Beiden wilden wel een stil klein zilveren klokje, echt een schatje, op den duur erven. Gelukkig had Melenhorst begin van dit jaar nog zo’n klokje. Ik heb deze twee klokjes met de warme hand gegeven, zodat mijn kinderen toch wat meekrijgen van mijn klokken enthousiasme.
  (Ik kijk ook vaak even naar de tafels van het mooie Indonesische djati hout, doet mij denken aan mijn verblijf in Indië en Indonesië.) Mijn lantarenklok, in Londen gemaakt door een gevluchte Hugenoot, is op het ogenblik bij Melenhorst voor onderhoud. Dus ik kan weer genieten als ik m ophaal.

 • Stationscomtoise

  Stationscomtoise

  Het heeft even geduurd wegens de vakantie maar de comtoise heeft z’n plekje gekregen.

  We zijn er erg blij mee en we vonden het heel aangenaam om bij jullie deze aankoop te doen.

 • REgulateur

  Regulateur

  Reeds lang volgen wij jullie via internet, bij de eerste gelegenheid kwamen we ook een bezoekje brengen en werden we hartelijk ontvangen door de ‘oud’ eigenaars die ons bijstonden met raad en daad, het resulteerde in een prachtige aankoop van een regulateur!!

 • gewichtenregulateur

  Gewichtenregulateur

  We zijn inderdaad niet teleurgesteld. De gewichtenregulateur is prachtig en netjes afgeleverd en gehangen. Door een aardige medewerker van jullie. Wij hopen hier nog vele jaren van te genieten en komen in onze vakantie jullie winkel bewonderen.Dank je wel.

 • Restauratie Comtoise

  Onlangs heb ik een oude Franse klok geërfd. Hij liep niet goed meer en hij was vooral lelijk geworden. Ook klonk de bel erg luid. Via een zoektocht op internet kwam ik op Melenhorst Antiek. Na de website bekeken te hebben ben ik met de klok naar Twello gegaan. Ik ben daar goed ontvangen en heb de werkzaamheden besproken, waarvoor ik vooraf een prijsopgave gekregen heb. De klok is helemaal gerestaureerd loopt beter en is mooier dan ooit het geval is geweest. Ook aan de luide bel is iets gedaan. Ik heb de Sander en Marlies Melenhorst en de vader leren kennen als ontzettend leuke mensen die vooral erg betrokken bij hun vak zijn. Echt vakmensen! Ik ga er van uit dat mijn klok nog lang meegaat, maar de volgende keer zal ik hier zeker naar terugkeren.

 • Antieke kast en fauteuil

  Antieke kast en fauteuil

  Hallo fam. Melenhorst (Sander & Marlies), hierbij het beloofde kiekje van onze aanwinsten.

 • Comtoise

  Recentelijk hebben wij een Comtoise bij Melenhorst gekocht. Een mooie winkel met een uitgebreide collectie aan antieke klokken (en antiek). Sander en Marlies Melenhorst hebben ons prima geadviseerd en service staat hoog in hun vaandel. Een aanrader!

 • Comtoise

  Afgelopen vrijdag is onze Comtoise door Sander afgeleverd. Het was een lastige keuze omdat er zo veel mooie klokken bij Sander en Marlies in de mooie winkel hangen. We hebben het advies en service bij Melenhorst als uitstekend ervaren, een absolute aanrader!

 • Klokreparatie

  Nogmaals dank voor de prima hulp. De klok doet het uitstekend!

 • Prachtige Zaak

  Prachtige zaak. Je kijkt je ogen uit, zoveel mooie klokken, kasten en zoveel meer moois. Iedere keer weer een feestje om Melenhorst Antiek te bezoeken.

 • minicomtoise

  Minicomtoise

  Dank voor de prettige ontvangst gisteren. Bijgaand (aparte mail) een foto van het nieuwe huis van het klokje.

 • Friesische Languhr

  Ich habe bei Herrn Melenhorst im Sommer eine friesische Languhr gekauft. Die Beratung war gut und die Uhr ist einfach fantastisch!!! Beste Grüße aus Köln

 • Reparatie Klokken

  Heel hartelijk wil ik u bedanken voor de reparaties van mijn klokken gisteren. U hebt mij heel erg blij gemaakt. Het is zo heerlijk dat de klokken weer werken. Heel bijzonder is bovendien dat u voor uw werk geen geld wilde ontvangen, terwijl het merendeel der mensheid elke, hoe dan ook de voor een ander bestede seconde in geld wenst om te zetten. Wat mijn prièel-pendule betreft, ik zie ernaar uit die ook eens grondig door u te laten opfleuren. Nogmaals mijn dank!

 • Drie Aankopen

  Ik heb reeds driemaal een aankoop gedaan in deze zaak en telkens verliep,de samenwerking uitstekend. Een aanrader voor wie op zoek is naar een mooi stuk antiek. Kortom Melenhorst antiek is een top zaak.

 • Reparatie Comtoise

  Goede en vakkundige dienstverlening rondom een defecte comtoise. Het klokje thuis tikt toch nu echt weer anders en ziet er als nooit tevoren uit. Dank jullie wel!

 • Engelse Staande Klok

  De service die wij hebben ontvangen van Melenhorst antiek was geweldig. De zorg waarmee de klok werd opgezet en het moment dat het uurwerk weer ging lopen, gaf ons het vertrouwen dat Melenhorst antiek zeer professioneel te werk gaat.

 • Groter dan Gedacht

  Pracht zaak en veel groter dan dat je van buitenaf gezien denkt. Loop er gewoon eens binnen . Aanrader 🙂

 • Engelse Schoolklok

  Uitstekende service en klantgerichte benadering. Recent een schoolklok besteld online. Melenhorst reageerde snel per mail en telefoon om al onze vragen te beantwoorden. Verzending was vervolgens erg snel en professioneel. De klok zelf voldeed eveneens volledig aan de verwachtingen.
  Aanrader!

 • Schoolklok met Snek

  Een van de vele snek schoolklokken van 1880 verhuisde vandaag vanuit het ruime assortiment van Melenhorst Antiques naar België. Vriendelijke ontvangst in de zaak, goed advies, grote kennis van zaken. De zaak is groter dan de voorgevel doet vermoeden. Een aanrader voor de antiekliefhebber!

 • Reisklokjes

  Reisklokjes

  Geweldige zaak, klant vriendelijk en hele goede services. Problemen worden keurig afgehandeld.

 • Bijzondere Winkel

  Een bijzondere winkel om naar binnen te gaan ! Goede service !

 • antieke dekenkist

  Antieke Dekenkist

  Zeer tevreden met onze dekenkist.

 • A wide and diverse collection

  Fascinating collection. From antique clocks to bureau’s, cupboards, mirrors, paintings, and cabinets of curiosities. A wide and diverse collection, perfect to add some historic character to any home. Well worth a visit. Every piece has a story.

 • Reparatie Haancomtoise

  Wij hebben al vele  jaren een mooie Haantjes comtoise klok, na heel wat jaartje goed gelopen te hebben, deed de klok het niet meer. Dan moet je op zoek naar een goede klokkenmaker en die vonden we, het werd Melenhorst Antiek.
  De klok is heel goed gerepareerd en wij kregen de klok mooier terug, dan dat we deze erheen hadden gebracht.
  Dit is al weer een paar maanden geleden en de klok doet het beter dan ooit. We hebben zelfs nog 2 jaar garantie gekregen op de reparatie. Dit is dan ook super bedrijf, ik kan Melenhorst Antiek aanbevelen aan iedereen en niet alleen voor reparatie klokken, maar voor alles wat met antiek te maken heeft. Super goed bedrijf en vriendelijke eigenaren.

 • Reparatie Klok

  Uitstekende vakman!

 • Klokreparatie

  Nadat enkele ‘amateur‘ klokkenmakers met onze klok bezig zijn geweest, dachten wij dat onze klok niet meer gemaakt kon worden. Echter via marktplaats kwamen wij in contact met Melenhorst. We zijn naar Twello gereden waar we in een mooie klokkenwinkel belandde. Vooraf kregen we een duidelijke uitleg over de reparatie van onze klok. We hadden er meteen vertrouwen in dat deze man onze klok aan het lopen zou krijgen. De klok hebben we inmiddels weer thuis en hij loopt als een zonnetje. Hartelijk bedankt voor de goede zorgen.