Palissanderhouten Davenport

Ref.nr: OM05.

Een palissanderhouten Davenport, in prachtige staat. Een praktisch en esthetisch verantwoord meubel dat ook zeer geschikt is voor de kleinere ruimte, zoals de hal.

De Davenport wordt voor het eerst beschreven in 1790 (de George III periode), in de boeken van de bekende meubelmaker Gillows of Lancaster. Hierin heeft men het over de ‘Captain Davenport desk’. Het was gemaakt voor kapitein Davenport and was het eerste voorbeeld van dit type schrijfbureau.

Een Davenport combineert verschillende elementen, zoals een bureau en een ladekast, in één meubelstuk. Het heeft doorgaans een compact formaat en een verticaal ontwerp, waardoor het minder ruimte inneemt dan traditionele schrijfmeubelen. Het schrijfblad van deze Davenport kan worden opgeklapt en daaronder bevinden zich kleine lades en een compartiment voor het opbergen van schrijfgerei, papier en andere kantoorbenodigdheden. Daarnaast heeft het aan de zijde enkele grotere laden voor het opbergen van documenten of persoonlijke bezittingen.

Dit meubel is vervaardigd met aandacht voor detail en vakmanschap en is in uitmuntende staat. Een charmant en praktisch schrijfmeubel!

U bent van van harte welkom in onze winkel om deze palissanderhouten Davenport in werkelijkheid te komen bekijken. Online of telefonisch bestellen is natuurlijk ook mogelijk; de Davenport wordt dan kosteloos bij u thuisbezorgd. Informeert u gerust naar de mogelijkheden!

Engeland
Palissanderhout
HxBxD: 98 x 56 x 59 cm
Datering: ca. 1870

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze palissander Davenport is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging in Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk