Mahonie speeltafel

Ref.nr: T12.

Een antieke kaart- of speeltafel met een strak design, gemaakt van mahoniehout. Oorspronkelijk ontworpen voor het spelen van bord- en kaartspellen, tegenwoordig ideaal als sidetable of bijzettafel. Door het vouwbare design is dit tafeltje handig ondiep in gewone staat, en kan het uitgeklapt worden wanneer meer tafeloppervlak gewenst is. Zowel een functioneel als decoratief tafeltje dus!

Speeltafels werden vervaardigd in de 18e en 19e eeuw en waren populair in welgestelde huishoudens. Ze werden gemaakt van hoogwaardige materialen zoals mahonie, eiken of walnoot. Het vakmanschap was doorgaans van hoge kwaliteit, met aandacht voor details zoals inlegwerk, fineer en snijwerk. Dit zie je onder andere terug in het inlegwerk op het tafelblad en de prachtige messing basementen en kapitelen aan de ronde poten.

De tafel is met groen vilt ingelegd en heeft een lade die oorspronkelijk bedoeld wass voor het opbergen van spellen. Het blad kan vergroot worden door het te openen en een kwartslag te draaien.

U bent van harte welkom in onze winkel om deze mahonie speeltafel in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; de speeltafel wordt dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Uitklapbaar
Mahoniehout
Nederland
HxBxD (niet uitgeklapt): 78 x 77 x 39 cm
Datering: ca. 1830

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze mahonie speeltafel is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk