Louis XVI hekjeskabinet

Ref.nr: K025.

Een elegant en strak Louis XVI kabinet. De galerijrand op de kap wordt ook wel een hekje genoemd; vandaar dat dit type kast ook bekend staat als een hekjeskabinet.

Het kabinet is gemaakt van mahoniehout, gefineerd op eiken. Het heeft een rechte, geprofileerde kap, bekroond met een ajourgezaagde galerijrand. Naast de twee deuren zien we twee halfronde zuilen met Korintische kapitelen; deze zijn, net als het ondergedeelte, overhoeks geplaatst. De kast staat op taps toelopende poten. Dit alles is typerend voor de classicistische of Louis XVI-periode.

Het onderstel is voorzien van drie grote laden. Het bovendeel heeft twee deurtjes met daarachter legplanken en nog vijf laden. Een heerlijk handige èn elegante opbergkast!

Natuurlijk bent u van harte welkom in onze winkel om dit Louis XVI hekjeskabinet te komen bekijken. Als u al weet wanneer u wilt komen, dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig. Telefonisch of online bestellen kan natuurlijk ook. Het kabinet wordt dan kosteloos door ons bij u thuis bezorgd.

Nederland
Mahoniehout op eiken
H×B×D = 225 x 155/ 145 x 58/ 53 cm
Datering: ca. 1780

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Dit kabinet is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk