Junghans salonregulateur

Ref.nr: .

Helaas is deze klok reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke klokken in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Een echte klassieker: een salonregulateur van de hand van de bekende klokkenfabrikant Junghans.

Het slagwerk op gongstaaf heeft een diepe, rustgevende klank. De klok heeft een achtdaags uurwerk, wat betekent dat hij ongeveer eens per week dient opgedraaid te worden. De eikenhouten kast met subtiele versieringen, de Arabische cijfers op de wijzerplaat en de bewegende slinger achter glas maken het geheel af. Het uurwerk van Junghans staat bekend om zijn degelijkheid.

Een leuke, betrouwbare klassieke klok!

Over Junghans is veel bekend. Op 15 April 1861 richtte Erhard Junghans met zijn zwager Jakob Zeller Tobler in het Duitse Schramberg het bedrijf Junghans & Tobler op, waar zij klokkenonderdelen op zeer efficiënte wijze produceerden. Vanaf 1866 gingen ze ook hele klokken maken; deze werden ontworpen en gebouwd onder de merknaam Junghans.

In 1875 namen de twee zonen Erhard en Arthur Junghans het beheer over; de bereisde Arthur Junghans had de technische leiding, innoveerde en was de technische ontwerper. Van 1886 tot 1889 was ook de derde zoon van Erhard Junghans, Georg Junghans, in het bedrijf actief.

In 1888 kreeg de firma als handelslogo een vijfhoekige ster met een J in het midden. Vanaf 1890 kreeg de ster acht hoeken, met nog steeds de J in het midden; dit is vandaag de dag nog steeds het logo van Junghans. In hetzelfde jaar werd het legendarische raderwerk ’10’ geïntroduceerd, dat als standaardraderwerk vijftig jaar lang onveranderlijk geproduceerd werd. In 1900 fuseerde Junghans met Thomas Haller tot Gebrüder Junghans AG. In 1903 werd de droom van Arthur Junghans bewaarheid: Junghans was grootste klokkenfabriek ter wereld! Er werd daarna nog samengewerkt en gefuseerd met diverse klokkenbdrijven. Vandaag de dag bestaat het bedrijf Junghans nog steeds; het maakt nu horloges.

Achtdaags uurwerk
Gongslagwerk op hele en halve uren
Junghans
Eikenhout
Duitsland
HxBxD: 76 x 33 x 16 cm
Datering: ca. 1930

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • De klok is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • 3 jaar garantie
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging
  • Online reserveren of bestellen mogelijk