Jugendstil tafelklok

Ref.nr: .

Helaas is deze klok reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke klokken in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Een prachtige Jugendstil tafelklok; strak en toch sierlijk. De klok is ontworpen door Christian Ferdinand Morawe en het uurwerk is gemaakt door Gustav Becker (genummerd: no. 1413247).

De klok heeft een achtdaags uurwerk met slagwerk op de hele en halve uren. De sierlijke kast met typische jugendstil-kenmerken is van mahoniehout. Bijzonder is dat deze klok werd getoond op de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs.

Christian Ferdinand Morawe was kunstenaar en meubelmaker. Hij werd in 1865 in Breslau geboren en overleed in 1910. Hij ging naar de kunstacademie in zijn geboortestad en werd later leraar op de staatskunstacademie in Berlijn. Zijn ontwerpen zijn geïnspireerd op het werk van kunstenaar Joseph Maria Olbrich.

De in 1819 geboren Gustav Becker is één van de meest bekende Duitse klokkenmakers. In 1850 opende hij diverse klokkenateliers en reeds in 1852 won hij zijn eerste “Medaille d’or” in de Selisia Wereldtentoonstelling. Deze medaille vormt, samen met zijn initialen, zijn logo. Vele medailles volgden. Beckers klokken zijn erg herkenbaar en vrijwel altijd genummerd, waardoor de datering goed te achterhalen is. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit en het vakmanschap waarmee ze gemaakt zijn. Gustav Becker overleed in 1885 maar zijn klokken werden gemaakt tot 1935. Daarna ging zijn bedrijf op in het eveneens beroemde Junghans.

Achtdaags uurwerk
Slagwerk op hele en halve uren
Mahoniehouten kast
HxB: 50 x 21 cm
Duitsland
Maker: Christian Ferdinand Morawe
Uurwerk: Gustav Becker
Datering: 1898-1900

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • De klok is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • 3 jaar garantie
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk