Jan Knikker Jr. – Boerin en kippen bij waterpomp op boerenerf

Ref.nr: .

Helaas is dit schilderij reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke schilderijen ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Gesigneerd: W. Markestein

Gemaakt door: Knikker, Jan Simon
Geboren in Leiden op 8 februari 1911
Overleden in ’s-Gravenhage op 16 juli 1990

Achter dit schilderij schuilt een opmerkelijk verhaal. Het is gesigneerd “W. Markestein”, maar is onmiskenbaar gemaakt door Jan Knikker junior. Het verhaal zit als volgt: Henk Welther was een Haagse kunstbemiddelaar die ongesigneerd werk van onder andere Arnoud van Gilst, Jan en Aris Knikker, Jan Knikker junior en Henk Schallenberg inkocht en dit werk voorzag van zijn eigen signatuur, of dat van H. Endlich of W. Markestein.

Kunstenaar Jan Knikker junior woonde en werkte in Wassenaar, daarna Voorschoten tot 1937 en daarna in Den Haag. Normaal gesproken signeerde hij als volgt: “Jan Knikker jr., zoon van Jan Simon Knikker sr.”.
Hij was leerling van de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag van 1928 tot 1931. Hij schilderde figuratieve stadsgezichten en landschappen, in de stijl van de Haagse School. Hij werkte veel voor Nederlandse en buitenlandse kunsthandels; zijn stadsgezichten zijn in het buitenland zeer gezocht.

Boerin en kippen bij waterpomp op boerenerf
Gesigneerd: W.Markestein
Maker: J.S. Knikker
1911 – 1990
Olieverf op doek
Afm. 56 x 48 cm
64 x 54 cm incl lijst

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Dit schilderij is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk