Hollandse porseleinkast

Ref.nr: K036.

De Hollandse porseleinkast is een echt begrip in de Nederlandse historie. Het is een traditioneel meubelstuk dat vaak werd gebruikt in Nederlandse huishoudens en is ontworpen om porselein en andere waardevolle objecten tentoon te stellen.

Kenmerkend voor de Hollandse porseleinkast is het gebruik van houtsnijwerk en een glazen front, waardoor de verzamelde voorwerpen goed zichtbaar zijn. Deze kasten werden vaak gebruikt om dure porseleinen serviezen, vazen en andere fragiele items te tonen. De kasten waren doorgaans rijkelijk versierd en reflecteerden vaak de heersende stijl en smaak van de tijd waarin ze werden gemaakt. Deze kasten waren een statussymbool en lieten zien dat de eigenaar in staat was om waardevolle objecten, zoals porselein, te bezitten. Tegenwoordig kunnen antieke porseleinkasten waardevolle verzamelobjecten zijn vanwege hun historische en kunstzinnige waarde.

Deze Hollandse porseleinkast is voorzien van legplanken en een grote lade onderin. Hij is versierd met smaakvolle decoraties en klauwpoten en heeft, op een lichte welving in de rechterdeur na (die gereflecteerd wordt in de vriendelijke prijs), de tijd glansrijk doorstaan. Een fantastisch stuk Nederlandse historie!

Natuurlijk bent u van harte welkom in onze winkel om deze Hollandse porseleinkast te bekijken. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Ook kunt u de kast bestellen via deze website; de kast wordt dan gratis bij u bezorgd. Neemt u gerust contact op bij vragen!

Nederland
Wortelnoten
H×B×D = 215 x 153 x 38 cm
Datering: 19e eeuw

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze Hollandse porseleinkast is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk