Henk Bos – Stilleven met twee flessen

Ref.nr: SCH08.

Een formidabel geschilderd stilleven met twee flessen en een kom van de bekende Nederlandse kunstenaar Henk Bos. We kochten het samen met zijn ‘broertje’; de twee werken complementeren elkaar prachtig!

Kunstschilder Henk Bos werd in 1901 in Huizen geboren als de zoon van een schoenmakersknecht. De jonge Bos ontwikkelde een passie voor de stillevens van oude meesters, welke hij heel zorgvuldig bestudeerde in musea. Hij leerde zichzelf schilderen en ontwikkelde een groot talent, waarvoor hij al
snel erkenning kreeg. In Amerika werd hij door sommigen zelfs ‘de nieuwe Rembrandt uit Holland’ genoemd; iets dat hij zelf wat teveel eer vond. Veel van zijn werk bevindt zich nog steeds in Amerika en diverse Amerikaanse musea, zoals het Maryhill Museum of Art, hebben werk van Henk Bos in hun
vaste collectie opgenomen.

Het Huizer Museum heeft een aantal jaren geleden een grote overzichtstentoonstelling gewijd aan het werk van deze getalenteerde kunstschilder. Ter gelegenheid van deze expositie is er ook een boek uitgegeven over zijn werk en leven, genaamd: Stil even: Henk Bos, meester van het stilleven. Dit boek hebben wij ter inzage beschikbaar in onze winkel.

U bent van harte welkom om dit schilderij bij ons in de winkel te komen bekijken. Online of telefonisch bestellen kan natuurlijk ook; het werk wordt dan kosteloos bij u thuisbezorgd. Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Henk Bos (1901 – 1979)
Stilleven
Olieverf op doek
Afm. 30 x 24 cm
Incl. lijst: 45 x 39 cm

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Dit schilderij is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk