Heilige Vincentius – Pieter Biesiot

Ref.nr: .

<p><em>Helaas is dit beeld reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke beelden in ons assortiment! Klik <a href=”http://www.melenhorst-antiek.nl“><strong>hier</strong></a></A> voor de volledige collectie.</em></p>

Tijdens één van onze inkooptochten werden we direct geraakt door dit prachtbeeld, dat bij nadere inspectie gemaakt bleek door beeldhouwer Pieter Biesiot.

Het is een houten afbeelding van de Heilige Vincentius a Paulo, beschermheilige van de Lazaristen en de Vincenterinnen, van de geestelijken, van gevangenen, verwaarloosde jongeren en wezen, van de liefdadigheid, van weeshuizen en ziekenhuizen. Zijn voorspraak wordt ingeroepen voor spirituele hulp en het terugvinden van verloren voorwerpen. Hij wordt vaak afgebeeld omringd door kinderen, armen, hulpbehoevenden en/of gevangenen, zoals ook in dit beeld.

Pieter Biesiot stond bekend om zijn religieuze werken. Hij studeerde bij Toon Dupuis, Pieter Johannes den Hertog en Johannes Dominicus Ros aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was een studie- en huisgenoot van de beeldhouwer Hein ter Reegen. Hij vervaardigde voor bouwprojecten in Nederland gevel- en hoekbeelden, reliëfs en graf- en oorlogsmonumenten. Biesiot was lid van de Haagse Kunstkring, de Algemene Katholieke Kunstenaarsvereniging en Arti et Industriae.

Lindehout
HxBxD: 64 x 33 x 12 cm
Nederland
Datering: ca. 1930

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Dit beeld is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk