Gelderse kussenkast met ebbenhout

Ref.nr: K032.

Een prachtige 17-eeuwse Gelderse kussenkast, een echt pièce de résistance!

Kussenkasten werden gemaakt vanaf de 17e eeuw en zijn vernoemd naar de ‘kussens’ op de deurpanelen. Qua opbouw is de kast nog renaissance, maar de opgebouwde kussenpanelen zijn barokke elementen.

De kussens op de deuren van deze kast zijn belegd met ebbenhout en omrand met een gestoken robellijst. Op de kap, oftewel de bekroning, van de kast zien we een bloemenvaas met putti (engelen), een waaiermotief en acanthusblad. Op de stijlen zijn gesphangers, druipers en cannelures aangebracht.

Bijzonder detail: de kast is voorzien van een geheim vakje, waarin de sleutel opgeborgen kan worden.

Een prachtige kast van bijna vier eeuwen oud; een toonbeeld van het vakmanschap in die tijd!

U mag van ons kwaliteit en zekerheid verwachten; dat begint al bij de inkoop. Alleen de mooiste stukken kopen we in en daar is deze kast er één van. Deze antieke Gelderse kussenkast is tot in de puntjes in orde en u krijgt er een certificaat van echtheid bij. Tevens bezorgen en installeren wij de kast kosteloos bij u thuis (binnen Nederland en België).

Via de knop kunt u de prijs of meer informatie over deze kussenkast bij ons opvragen. We helpen u graag verder. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel om deze kussenkast te bekijken. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Nederland

Eiken- en ebbenhout
HxBxD: 201 x 171/142 x 62 cm
Datering: 1670 – 1700

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze kussenkast is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk