Franse schoolklok Le Roy & Fils

Ref.nr: .

Helaas is deze klok reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke klokken in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Franse schoolklok van Le Roy & Fils. Bijzonder detail: zowel het Parijse als het Londonse adres van Le Roy & Fils staat vermeld op de wijzerplaat.

De klok heeft een achtdaags uurwerk, hetgeen betekent dat hij eens per week moet worden opgedraaid. Het slagwerk is op een gong; de klok slaat elk heel en half uur. De wijzerplaat is achterglas beschilderd en de klok heeft bol glas. Hij heeft een zwart gepolitoerde rand.

Le Roy & Fils was een bekend Frans klokken- en horlogemakersbedrijf. Het is opgericht in Parijs in 1785 by Basile Charles le Roy (1765 – 1839), die het later overdroeg aan zijn son, Charles-Louis Le Roy. Het was een succesvol bedrijf dat zelfs de onrust tijdens de Franse revolutie overleefde. Het werd leverancier van Napoleon I, zijn zus Prinses Pauline, Mme Mere, de Koning van Wesfalen en later ook de Hertog van Bourbon. In 1854 werd er een winkel geopend in London, op 296 Regent Street. Dit heette eerste Le Roy and Son, maar de naam werd later aangepast naar het oorspronkelijke Le Roy and Fils. In 1855 werd er een tweede winkel geopend in London op 57 New Bond Street. Le Roy and Fils was de enige niet-Britse klokkenmakerij die hofleverancier werd voor Koningin Victoria.

Achtdaags uurwerk
Gongslagwerk
Zwart gepolitoerde kast
Bol glas
Le Roy & Fils
Doorsnede 37 cm
Datering: ca. 1880

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze klok is volledig nagezien
  • Drie jaar garantie
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk