Evert Moll – Stoomschip en sleepboten

Ref.nr: .

Helaas is deze klok reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke klokken in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

De schilder van dit schilderij, Evert Moll, is geboren in Voorburg op 15 december 1878 en overleden in ’s-Gravenhage op 10 mei 1955.

Evert Moll woonde en werkte in Voorburg en Rijswijk tot 1899, in Londen van 1899 tot 1905, en daarna in Parijs, Duitsland, Rotterdam, Voorburg en Den Haag.

Hij begon rond 1900 als navolger van de Haagse school en vormde zichzelf, met raadgevingen van W. Maris en Willem Roelofs. Hij schilderde, tekende en etste landschappen en later vooral rivier-, zee- en havengezichten. In zijn laatste jaren kwamen daar stillevens bij. Ook zijn er portretten van zijn hand bekend.

Zijn schilderijen van de Rotterdamse haven, zoals deze, werden geschilderd in de jaren ’20 en ’30 en zijn het meest bekend. Moll vertoefde graag in de Rotterdamse haven. Het reilen en zeilen in een haven, de drukte en de traagheid van de kolossale zeeschepen boeiden hem mateloos. Hij hield van de geur van het water, de stookolie en de wind.

Moll was lid van ‘Pulchri Studio” in Den Haag. Hij werkte veel in opdracht van kunsthandelaren in de Verenigde Staten en in Canada. Diverse van zijn werken zijn tentoongesteld, waaronder:
Tentoonstelling Amsterdam 1899: Boerenwoning te Heeze
Museum Boymans- van Beuningen Rotterdam: Gezicht op de Waal
Rijkscollectie: Woelige zee, Haven van Rotterdam
Rijksmuseum ‘Zuiderzeemuseum’ Enkhuizen: De oude haven te Enkhuizen

Evert Moll (1878 – 1955)
Stoomschip en sleepboten
Olieverf op doek
60 x 40 cm
72 x 51 cm inclusief lijst

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Dit schilderij is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk