Engelse vitrinekast Maple & Co

Ref.nr: K008.

Een antieke Engelse vitrinekast met strakke en tegelijkertijd sierlijke lijnen die typerend zijn voor de Edwardiaanse tijd. Wij houden zelf erg van deze periode en hebben op dit moment meerdere Edwardian display cabinets in onze winkel staan.

Het mahoniehout is ingelegd met satijnhout. De deuren van de kast zijn voorzien van sierlijk, typisch Engels astral glazing. Ook de zijkanten van de kast zijn van glas, hetgeen de lichtval in de kast ten goede komt. De vitrinekast is voorzien van twee legplanken en biedt daarnaast opbergruimte op het onderste plankje en achter de twee deurtjes.

Deze vitrinekast is gemaakt door het Maple & Co; het merkje staat in één van de deuren, een leuk detail. Maple & Co was één van de grootste en meest succesvolle Britse meubelmakers in de laat-19e eeuw en de Victoriaanse en Edwardiaanse periodes. Het bedrijf staat bekend om zijn hoge kwaliteit en vakmanschap. John Maple startte in 1841 een meubelwinkel aan Tottenham Court Road 145 in Londen. Zijn zoon John bouwde het bedrijf verder uit; in de laat-19e en 20e eeuw hadden ze winkels en ateliers in Londen, Parijs en Buenos Aires.

Een decoratief en veelzijdig meesterwerk!

Natuurlijk bent u van harte welkom in onze winkel om deze antieke vitrinekast, of onze vele andere kasten, te komen bekijken. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Ook bestellen via de website is natuurlijk mogelijk; we maken dan een afspraak om de kast kosteloos bij u thuis te bezorgen. Neemt u gerust contact op voor meer informatie!

Engeland
Edwardiaans
Mahoniehout met satijnhout
HxBxD: 197 x 123 x 38 cm
Datering: ca. 1915

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze kast is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk