Comtoise met strakke glazen ombouw

Ref.nr: C10.

Een bijzondere comtoise met een strakke, moderne twist, ontworpen en samengesteld in ons eigen klokken atelier!

Melenhorst Senior kwam met het bijzondere idee om een antiek comtoise-uurwerk te voorzien van een moderne glazen wijzerplaat. Dit zorgt voor een unieke samensmelting tussen oud en nieuw; tevens kun je hierdoor goed zien wat er in het uurwerk gebeurt. Alle radars en andere onderdelen zie je lopen, fascinerend om te zien!

Het originele antieke uurwerk van de klok is achtdaags, wat inhoudt dat het ongeveer eens per week moet worden opgedraaid. Het slagwerk luidt op de hele en halve uren. Op de hele uren is er ook een repetitie; de klok slaat na een paar minuten dan nog een keer de uren, iets dat men vroeger erg handig vond. Het uurwerk heeft ankergang. Wij hebben de klok voorzien van een moderne glazen ombouw met ingegraveerde aanduiding van hele en halve uren en kwartieren, voor een mooie, minimalistische look.

Deze bijzondere klok zal het goed doen in zowel een klassiek als modern interieur, door het bijzondere samenspel tussen oud en nieuw.

U bent van harte welkom om in onze winkel te komen kijken naar deze comtoise. Uiteraard is het ook mogelijk om hem telefonisch of via bovenstaande knop bij ons te bestellen. De klok wordt dan kosteloos bij u thuis bezorgd.

Antiek uurwerk met modern glazen ombouw
Eigen ontwerp
Achtdaags uurwerk
Slagwerk op hele (2x) en halve uren
Ankergang met glazen vouwslinger
Datering uurwerk: ca. 1860

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze klok is volledig nagezien
  • Drie jaar garantie
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk