Bronzen beeld Mercurius

Ref.nr: BB10.

Fraai beeld van Mercurius, de God van de handel, reizigers en winst.

Het beeldje is een prachtig gemaakt nieuw beeld. We hebben gekozen om deze nieuwe beelden – naar antiek voorbeeld – op te nemen in ons assortiment omdat ze van heel goede kwaliteit zijn, voor een vriendelijke prijs. Het beeld is voorzien van signering, brons kwaliteitszegel en serienummer. Het is 44 cm hoog.

Mercurius staat op een zwart marmeren sokkel. Uit de wind (symbool van de windhandel) ontspruit Mercurius. Hij heeft vleugeltjes aan zijn enkels en reishoedje, dit zijn symbolen voor snelheid. In zijn hand heeft hij een staf met slangen, ook wel caduceus genoemd. Mercurius is ook het symbool van de Amsterdamse effectenbeurs. Dit maakt het beeld bij uitstek geschikt voor in een handels- of effectenkantoor. Ook leuk als relatie- of jubileumgeschenk!

Het beeldje is een prachtig gemaakte replica van een bestaand beeld, gemaakt door Giambologna (Dowaai, 1529 – Florence, 13 augustus 1608), ook wel Jean Bo(u)logne, Giovanni Bologna of Giovanni da Bologna genoemd. Hij was een Vlaamse beeldhouwer en een van de belangrijkste en meest invloedrijke beeldhouwers van de maniëristische stijl. Hij werd geboren in het Franstalige deel van Vlaanderen en werd onder meer in Antwerpen als beeldhouwer opgeleid. Ook werkte hij als leerling van Jacques Dubrœcq aan de Sint-Waltrudiskerk te Bergen (België) en trok na deze opleiding in 1554 in gezelschap van Cornelis Floris naar Italië om aldaar antieke sculpturen en werken van Michelangelo te bestuderen. Zo goed als de rest van zijn leven werkte hij aan het hof van de Medici in Florence. Hij realiseerde de maniëristische idealen in zijn levensgrote sculpturen en zijn bronzen waren gedraaid in moeilijke posities en waren vaak zwaar en gespierd. Het werk van Giambologna is veel gebruikt door opvolgers als lesmateriaal en heeft zelfs in de barokke periode nog invloed gehad.

Dit beeld is van hoge kwaliteit en is voorzien van keurmerken van de bronsgieter.

U bent van harte welkom in onze winkel om dit bronzen beeld van Mercurius in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; het beeld wordt dan kosteloos bij u thuisbezorgd. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Bronzen beeld
Marmeren voet
Voorzien van keurmerken
Hoogte: 44 cm

Helaas op dit moment niet beschikbaar. Levertijd plm. 12 weken

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Grote collectie beelden
  • Hoge kwaliteit
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk