Bronzen beeld De Denker

Ref.nr: BB11.

Naar het beroemde beeld van de kunstenaar Rodin (1840 – 1917).

Het beeldje is een prachtig gemaakt nieuw beeld. We hebben gekozen om deze nieuwe beelden – naar antiek voorbeeld – op te nemen in ons assortiment omdat ze van heel goede kwaliteit zijn, voor een vriendelijke prijs. Het beeld is voorzien van signering en brons kwaliteitszegel. Het is 19 cm hoog.

Het beeldje is een replica van het beroemde beeld De Denker (Le Penseur) van Auguste Rodin. Het is gemaakt in 1905 en zijn beroemdste, en wellicht ook het mooiste, werk. Wie kent het niet?

Rodin werd geroemd om zijn levensechte beelden, die een indringende levendigheid en emotionaliteit bezitten. Zijn beelden doen wat met je! De Denker was het eerste werk van Rodin dat werd tentoongesteld; op 21 april 1906 werd het opgesteld voor het Pantheon tijdens een hevige politieke en sociale crisis, waardoor het beeld een socialistisch symbool werd. In 1922 werd het beeld overgebracht naar de tuin van Hôtel Biron, het huidige Rodinmuseum. Een ander exemplaar bevindt zich in de Ny Carlsberg Glyptotek in Kopenhagen. Een derde exemplaar staat bij de tombe van Rodin in Meudon.

Deze replica is van hoge kwaliteit en is voorzien van keurmerken van de bronsgieter.

U bent van harte welkom in onze winkel om dit bronzen beeld van De Denker in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; het beeld wordt dan snel en kosteloos bij u thuisbezorgd. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Bronzen beeld
Marmeren voet
Voorzien van keurmerk
Replica
Hoogte: 19 cm

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Grote collectie beelden
  • Hoge kwaliteit
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk