Beeld Vrouwe Justitia XL

Ref.nr: BB05.

Een prachtig bronzen beeld van Vrouw Justitia van een meter hoog, op marmeren voet.

Een krachtige, symbolische eyecatcher in het interieur van bijvoorbeeld de entree, woonkamer of kantoor. Mooi op zichzelf, of op een sokkel of andere verhoging. Een mooi (relatie-)geschenk ook voor iemand die werkzaam is in de rechtsspraak! Ook zeer geschikt voor een bedrijfs- of praktijkruimte. Op aanvraag kan het beeld voorzien worden van een plaquette met tekst.

De oude Grieken hadden een godin van de rechtvaardigheid, Themis. De Romeinen noemden die godin Justitia. Daar komt ook het woord justitie vandaan. In rechtsgebouwen zie je vaak een beeld van Vrouwe Justitia of een schilderij met haar afbeelding.

Vrouwe Justitia is dus de godin van de rechtvaardigheid. Justitia wordt altijd afgebeeld met een weegschaal en een zwaard, soms ook met een blinddoek. Deze voorwerpen zijn symbolisch voor rechtelijke taken. De weegschaal staat voor evenwichtigheid: de rechter moet de argumenten van beide partijen zorgvuldig afwegen. Het zwaard is het symbool van de beslissingsmacht: de rechter moet de knoop doorhakken. Een volledig geblinddoekte Vrouwe Justitia, zoals in dit beeld, staat voor onpartijdigheid.

Het beeld is een prachtig gemaakte replica van een bestaand beeld, gemaakt door beeldhouwer Alois Mayer. Deze kunstenaar is geboren op 3 maart 1855 in Füssen (Duitsland). Hij heeft gestudeerd aan de Academy of Fine Arts in München en overleed op 7 oktober 1936 in München. We hebben gekozen om deze replica’s op te nemen in ons assortiment omdat ze van erg goede kwaliteit zijn, voor een vriendelijke prijs. Het beeld is voorzien van signering, brons kwaliteitszegel en serienummer.

U bent van harte welkom in onze winkel om dit beeld van Vrouwe Justitia in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Vrouwe Justitia
Bronzen beeld
Marmeren voet
Plaquette mogelijk
100 cm hoog

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Ruime collectie beelden
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk