Beeld Vrouwe Justitia op marmeren voet

Ref.nr: BB02.

Een prachtig bronzen beeldje van Vrouw Justitia, op marmeren voet. Dit beeldje is hetzelfde als het kleine Vrouwe Justitia beeld, alleen staat het op een hogere voet. Hierdoor krijgt het iets meer gestalte. Mocht u het beeldje cadeau willen geven en een plaquette willen plaatsen, dan leent de voet van het beeldje zich hier zeer goed voor.

Het beeldje is een prachtige, symbolische aanvulling op het interieur. Prachtig op bijvoorbeeld bureau, vensterbank of kast. Het maakt ook een bijzonder leuk jubileum-, verjaardags- of relatiegeschenk, bijvoorbeeld voor iemand die werkzaam is als rechter of advocaat.

De oude Grieken hadden een godin van de rechtvaardigheid, Themis. De Romeinen noemden die godin Justitia. Daar komt ook het woord justitie vandaan. In rechtsgebouwen zie je vaak een beeld van Vrouwe Justitia of een schilderij met haar afbeelding.

Vrouwe Justitia is dus de godin van de rechtvaardigheid. Justitia wordt altijd afgebeeld met een weegschaal en een zwaard, soms ook met een blinddoek. Deze voorwerpen zijn symbolisch voor rechtelijke taken. De weegschaal staat voor evenwichtigheid: de rechter moet de argumenten van beide partijen zorgvuldig afwegen. Het zwaard is het symbool van de beslissingsmacht: de rechter moet de knoop doorhakken. Een volledig geblinddoekte Vrouwe Justitia, zoals in dit beeld, staat voor onpartijdigheid.

Het beeldje is een prachtig gemaakte replica van een bestaand beeld, gemaakt door beeldhouwer Alois Mayer. Deze kunstenaar is geboren op 3 maart 1855 in Füssen (Duitsland). Hij heeft gestudeerd aan de Academy of Fine Arts in München en overleed op 7 oktober 1936 in München. We hebben gekozen om deze replica’s op te nemen in ons assortiment omdat ze van heel goede kwaliteit zijn, voor een vriendelijke prijs.

U bent van harte welkom in onze winkel om dit beeldje van Vrouwe Justitia in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Vrouwe Justitia
Bronzen beeld
Marmeren voet
33 cm hoog

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Grote collectie beelden
  • Alleen topkwaliteit beelden
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk