Beeld Vrouwe Justitia midden

Ref.nr: BB03.

Een prachtig bronzen beeld van Vrouwe Justitia, op marmeren voet.

Een fraaie symbolische aanvulling op het interieur van hal, woonkamer, kantoor of praktijk. Prachtig op bijvoorbeeld bureau, vensterbank of kast. Ook een leuk (relatie-)geschenk voor bijvoorbeeld een (oud-)advocaat of rechter.

De oude Grieken hadden een godin van de rechtvaardigheid, Themis. De Romeinen noemden die godin Justitia. Daar komt ook het woord justitie vandaan. In rechtsgebouwen zie je vaak een beeld van Vrouwe Justitia of een schilderij met haar afbeelding.

Vrouwe Justitia is dus de godin van de rechtvaardigheid. Justitia wordt altijd afgebeeld met een weegschaal en een zwaard, soms ook met een blinddoek. Deze voorwerpen zijn symbolisch voor rechtelijke taken. De weegschaal staat voor evenwichtigheid: de rechter moet de argumenten van beide partijen zorgvuldig afwegen. Het zwaard is het symbool van de beslissingsmacht: de rechter die de knoop doorhakt. Een volledig geblinddoekte Vrouwe Justitia, zoals in dit beeld, staat voor onpartijdigheid.

Het beeldje is een prachtig gemaakte replica van een bestaand beeld van beeldhouwer Alois Mayer. Deze kunstenaar is geboren op 3 maart 1855 in Füssen (Duitsland). Hij heeft gestudeerd aan de Academy of Fine Arts in München en overleed op 7 oktober 1936 in München. We hebben gekozen om deze replica’s op te nemen in ons assortiment omdat ze van heel goede kwaliteit zijn, voor een vriendelijke prijs. Het beeld is voorzien van signering, brons kwaliteitszegel en serienummer.

Vrouwe Justitia
Bronzen beeld
Marmeren voet
45 cm hoog

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Grote collectie beelden
  • Alle beelden van topkwaliteit
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk