Beeld Vrouwe Justitia klein

Ref.nr: BB03.

Een prachtig bronzen beeldje van Vrouw Justitia.

Een fraaie symbolische aanvulling op het interieur van hal, woonkamer of kantoor. Prachtig op bijvoorbeeld bureau, vensterbank of kast. Ook een leuk (relatie-)geschenk voor iemand die werkzaam is in de rechtsspraak.

De oude Grieken hadden een godin van de rechtvaardigheid, Themis. De Romeinen noemden die godin Justitia. Daar komt ook het woord justitie vandaan. In rechtsgebouwen zie je vaak een beeld van Vrouwe Justitia of een schilderij met haar afbeelding.

Vrouwe Justitia is dus de godin van de rechtvaardigheid. Justitia wordt altijd afgebeeld met een weegschaal en een zwaard, soms ook met een blinddoek. Deze voorwerpen zijn symbolisch voor rechtelijke taken. De weegschaal staat voor evenwichtigheid: de rechter moet de argumenten van beide partijen zorgvuldig afwegen. Het zwaard is het symbool van de beslissingsmacht: de rechter moet de knoop doorhakken. Een volledig geblinddoekte Vrouwe Justitia, zoals in dit beeld, staat voor onpartijdigheid.

U bent van harte welkom in onze winkel om dit beeld van Vrouwe Justitia in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; informeert u gerust naar de mogelijkheden.

Vrouwe Justitia
Bronzen beeld
Marmeren voet
24 cm hoog

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Grote collectie beelden
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk