Asymmetrische art deco pendule

Ref.nr: .

Helaas is deze klok reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke klokken in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Bijzondere asymmetrische art deco pendule. Strak en zo stijlvol!

De klok heeft een achtdaags uurwerk, wat betekent dat hij eens per week opgedraaid moet worden. Het uurwerk komt van de gerenommeerde Uhrenfabrik Mühlheim en de kast is van Nederlandse makelij. De bronzen wijzerplaat in combinatie met de asymmetrische notenhouten kast maakt het een erg leuke en bijzondere klok. De klok heeft een mooi, diep slagwerk op gong.

Klokkenfabriek Mühlheim, Müller & Co was de opvolger van de klokkenfabriek Reinhold Schnekenburger GmbH. Zakenman Reinhold Schnekenburger had de fabriek in 1882 gekocht van Rupert Amann. Rond 1900 kwam de fabriek in het bezit van de gebroeders Müller met Wilhelm Müller als directeur. Rudolf Müller werd later de eigenaar. De gebroeders Müller breidden de fabriek aan de Gartenstrasse 6 uit tot een fabriek met ongeveer 500 medewerkers. In 1959 stopte het bedrijf, vermoedelijk vanwege familiegeschillen. Het bedrijf werd overgenomen door de Zweedse kogellagerfabriek SKF (Svenska Kullagerfabriken).

Klokkenfabriek Mühlheim produceerde klokken van hoge kwaliteit. Op 17 februari 1906 ontving het patentnummer 180249 van het Imperial Patent Office voor een geruisloos tandheugelmechanisme. Van 1929 tot 1934 produceerde het bedrijf radioklokken. (Bron: Watchwiki)

U bent van harte welkom in onze winkel om deze asymmetrische art deco pendule in werkelijkheid te bekijken. Online of telefonisch bestellen is uiteraard ook mogelijk; de klok wordt dan gratis bij u thuis bezorgd.

Achtdaags uurwerk
Gongslagwerk op hele en halve uren
Notenhouten kast
Bronzen wijzerplaat
Uhrenfabrik Mühlheim
HxBxD: 25 x 34 x 13 cm
Datering: ca. 1925

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze klok is volledig nagezien
  • Drie jaar garantie
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk