Art deco pendule met bronzen wijzerplaat

Ref.nr: .

Helaas is deze klok reeds verkocht. Maar we hebben nog heel veel andere mooie antieke klokken in ons assortiment! Klik hier voor de volledige collectie.

Prachtige art deco of Amsterdamse school pendule met bronzen wijzerplaat en messing wijzers. Zoals gebruikelijk bij dit soort pendules, is de eikenhouten kast van Nederlandse makelij en het uurwerk is een staaltje Duits vakmanschap. De klok heeft een slagwerk op gong; een mooie, diepe klank. Dit type klok dient eens per week opgedraaid te worden en naar het robuuste Junghans-uurwerk heeft u geen omkijken.

Junghans is een Duits merk, dat zijn origine heeft in de plaats Schramberg. In 1861 start Erhard Junghans samen met zijn zwager Jakob Zeller-Tobler een bedrijf dat onderdelen maakt voor de klokkenindustrie. Hun handel bestaat in eerste instantie voornamelijk uit houten kasten voor klokken, de wijzers en bijvoorbeeld pendules. Regard en Jakob gebruiken veel moderne technieken en verkopen hun onderdelen door aan andere bedrijven die de onderdelen op hun beurt gebruiken om klokken van te maken.
Net voordat Erhard overleed, in 1866, bracht Junghans zijn eerste eigen klokken op de markt. Na zijn dood nam zijn vrouw leiding over het bedrijf, waarna zijn twee zoons in de top van het bedrijf traden. Erhard Jr. en Arthur Junghans namen daarna het bedrijf over. Arthur had een studie gevolgd in Amerika, waar hij veel nieuwe technieken had gezien bij klokkenmakers, die hij meenam en implementeerde in hun Duitse bedrijf. Junghans won hierdoor aan populariteit en is tot op de dag van vandaag actief in de klokkenmakerij.

Een karakteristieke klok met historie dus! Met name in een jaren ’30 interieur komt deze klok fantastisch tot zijn recht, maar eigenlijk kan hij overal.

Achtdaags uurwerk
Gongslagwerk op hele en halve uren
Bronzen wijzerplaat
Messing wijzers
Eikenhouten kast
HxBxD 26 x 29 x 15,5 cm
Nederland/ Duitsland
Datering: ca. 1925

Verkocht

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze klok is volledig nagezien
  • Drie jaar garantie
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk