Antieke vitrinekast Arts & Crafts

Ref.nr: K006.

Deze fenomenale vitrinekast is een heel bijzondere vondst; we hebben nog nooit iets soortgelijks in de winkel gehad!

De arts-and-craftsbeweging is een Engelse maatschappijkritische, socialistische beweging en esthetische stroming in de kunst en ambachten, die tussen 1870 en 1920 op haar hoogtepunt was. Ze ontstond als een tegengeluid op de gevolgen en excessen van de industriële revolutie zoals de slechte arbeidersomstandigheden en lelijke massaproductie. De beweging stond vanaf het begin voor producten die zowel mooi als nuttig waren. Dat zie je terug in deze kast!

De centrale deur bevat schitterend glas in lood en de planken aan binnenzijde zijn bekleed met groene stof. Let ook op de prachtige kleur en patina!

Natuurlijk bent u van harte welkom in onze winkel om deze antieke vitrinekast, of onze vele andere kasten, te komen bekijken. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Ook bestellen via de website is natuurlijk mogelijk; we maken dan een afspraak om de kast kosteloos bij u thuis te bezorgen. Neemt u gerust contact op voor meer informatie!

Engeland
Arts & Crafts
Glas in lood
Mahoniehout met inlegwerk
HxBxD: 167 x 92 x 39 cm
Datering: ca. 1900

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze kast is volledig nagezien
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk