Antieke Gelderse kussenkast

Ref.nr: K031.

Een fantastische, 17-eeuwse Gelderse kussenkast. Een echt pièce de résistance!

Kussenkasten werden gemaakt vanaf de 17e eeuw en werden zo genoemd vanwege de ‘kussens’ op de deurpanelen. Op de kap van deze kast zien we een bloemenvaas in een krans, vastgehouden door twee putti, oftewel engelen. Links en rechts wordt het geheel geflankeerd door acanthusbladeren, uitgestoken in het hout.

De kussens op de deuren zijn gefineerd met palissanderhout, omrand met een gestoken robellijst. Op de stijlen zijn gesphangers, druipers en cannelures aangebracht. Qua opbouw is de kast nog renaissance; alleen de kussenpanelen zijn barokke elementen.

Een kast die Nederlandse historie en vakmanschap ademt en ondanks zijn hoge leeftijd nog in piekfijne staat is!

U mag van ons kwaliteit en zekerheid verwachten; daarom is deze antieke Gelderse kussenkast tot in de puntjes in orde en krijgt u er een certificaat van echtheid bij. Tevens bezorgen en installeren wij de kast kosteloos bij u thuis (binnen Nederland).

Via de knop kunt u de prijs of meer informatie over deze kast bij ons opvragen. We helpen u graag verder. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel om deze kussenkast te bekijken. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Eiken-, palissander- en ebbenhout
HxBxD: 195 x 170/ 140 x 57 cm
Datering: ca. 1670

Een goed gevoel bij Melenhorst

  • Deze kast is volledig nagezien
  • Drie jaar garantie
  • Certificaat van echtheid
  • Verzorgde winkel en heldere prijzen
  • Persoonlijke service en advies
  • Gratis bezorging binnen Nederland en België
  • Online reserveren of bestellen mogelijk